28 de desembre del 2023, a les 11:30 hores, a la sala de premsa de la Comissaria de Mossos d'Esquadra de les Corts

Desarticulat un grup criminal transnacional pel segrest d'un home a Portugal aparegut emmordassat prop de Barcelona i per l'intent frustrat d'un altre segrest també al mateix país

query_builder   27 desembre 2023 12:49

settings_input_antenna Convocatòria

Desarticulat un grup criminal transnacional pel segrest d'un home a Portugal aparegut emmordassat prop de Barcelona i per l'intent frustrat d'un altre segrest també al mateix país

Els Mossos d’Esquadra de la DIC de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb agents de la Policia Nacional i la Policia Judiciária Portuguesa, han detingut 9 persones, en el marc d’una investigació internacional coordinada per Europol.

Se’ls atribueixen els delictes de segrest, robatori amb violència i pertinença a grup criminal. La investigació, que es va iniciar el passat 24 d’agost amb el primer segrest, ha estat coordinada per Europol i hi ha participat la Policia Judiciária Portuguesa atès que els fets investigats van tenir lloc a les localitats lusitanes d’Almancil i Setúbal.

L’inspector Rafael Montes, Cap de la DIC de la Regió Metropolitana Sud, Juan Castillo, Inspector en cap de Secció UDYCO de la Brigada Provincial de Policia Judicial d’Alacant de la Policia Nacional, l’Inspector en cap, Batista Correia, de la Policia Juciciària da Diretoria do Sul (Faro) i l’oficial d’enllaç a Europol, Roberto Fernandez, inspector de la Policia Nacional.

Els mitjans interessats s’han d’acreditar necessàriament abans de la roda de premsa mitjançant un correu electrònic a comunicacio.mossos@gencat.cat. Al correu hi hauran de constar les dades següents:

-Nom i cognoms, DNI, Mitjà de comunicació

*La informació de la convocatòria està embargada fins a la publicació de la nota de premsa