1. També es presentarà el nou full de ruta previst per preparar i adaptar els boscos a l’emergència climàtica en aquesta zona

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, visitarà els treballs de prevenció d’incendis que s’estan realitzant a la zona de Puig d’Arques, al municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura ( Baix Empordà).

Aquests treballs es duen a terme en una finca privada que ha rebut ajuts de la Generalitat i on el perill d’incendi acostuma a ser molt alt, degut a una estructura forestal molt contínua i a la densitat de població i d’infraestructures. Les feines que es podran veure són tallades i desbrossades que serveixen per reduir la càrrega de combustible en àrees estratègiques, per evitar els grans incendis forestals i generar oportunitats d’actuació segura en la possible extinció. Els beneficiaris dels treballs són l’Associació de Gestors Forestals de les Gavarres i s’actua en una zona de 75 hectàrees.

Durant la visita als treballs, s’explicarà el nou Pla d’incendis forestals de les Gavarres que ha elaborat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i que abasta 39.800 hectàrees.

  1. Dia: Dijous, 18 de gener de 2024
  2. Hora: 10.15
  3. Punt de trobada:Aparcament del mirador de Puig d’Arques.

Nota: Des de l’aparcament s’anirà en comitiva a la finca forestal situada a 500 metres on s’estan realitzant els treballs forestals

10:15|El conseller Mascort visita uns treballs de prevenció d'incendis al massís de les Gavarres. Mirador de Puig d'Arques|Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà)

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, visitarà els treballs de prevenció d'incendis que s'estan realitzant a la zona de Puig d'Arques, al municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura ( Baix Empordà). Aquests treballs es duen a terme en una finca privada que ha rebut ajuts de la Generalitat i on el perill d'incendi acostuma a ser molt alt, degut a una estructura forestal molt contínua i a la densitat de població i d'infraestructures.

Tot seguit, a les 12:30 hores, el conseller visitarà el complex de Tractament de Residus i d'Aigües Residuals del Sistema de Girona SA (TRARGISA), a Girona, on posteriorment mantindrà una reunió amb La Fageda, participarà en el Consell d'Alcaldies del Consell Comarcal del Gironès, i en la 2a edició dels Premis Impuls Cambra.