1. Els departaments d’Acció Exterior i Unió Europea i de Cultura organitzen dilluns una jornada a la Fundació Joan Miró per presentar la mostra al cos diplomàtic acreditat al país
  2. Els mitjans podran seguir els discursos de les conselleres Serret i Garriga adreçats als cònsols i prendre imatges de la visita dels membres del cos consular al museu

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, mostraran el dilluns 29 de gener l’exposició Miró-Picasso als membres del cos consular acreditats a Barcelona.

La mostra és un projecte conjunt de la Fundació Joan Miró i del Museu Picasso de Barcelona que recull més de 250 obres dels dos artistes tant de col·leccions públiques com privades d'arreu del món.

La presidenta de la Fundació Joan Miró, Sara Puig i Alsina; el director de la Fundació Joan Miró, Marko Daniel; i el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, faran la benvinguda institucional als cònsols.

La sortida forma part de la segona edició del Catalan Culture Day, un programa d’activitats adreçat als representants diplomàtics a Catalunya perquè coneguin de primera mà el potencial de la cultura catalana, el seu art i patrimoni i els equipaments culturals més significatius del país, així com els monuments i expressions culturals catalanes declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Els mitjans podran seguir els discursos que faran les conselleres Meritxell Serret i Aleu i Natàlia Garriga Ibáñez als membres del cos consular a la Fundació Joan Miró (aproximadament a les 17.45 h). Els mitjans gràfics podran prendre imatges de la part final de la visita que els cònsols faran al museu (aproximadament a les 17 h).


Programa per estrènyer les relacions amb el cos consular

La visita a la Fundació Joan Miró s’emmarca dins del programa d’activitats que el Govern organitza per acostar els principals actius de Catalunya al personal diplomàtic acreditat a Barcelona.

Des de la seva posada en marxa, ja s’han programat visites a equipaments del Govern com el Barcelona Supercomputing Center, elMuseu Nacional d’Art de Catalunya, el Parc de Recerca Biomèdica, el Sincrotró ALBA, la Fundació Alícia, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Palau de la Música Catalana, el port de Tarragona o el port de Barcelona.

Per cobrir informativament aquest acte, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicant-hi el nom de la persona que es vol acreditar, el DNI o NIE, el mitjà pel qual treballa i la seva categoria professional (si és redactor, càmera, fotògraf/a, etc.) abans de divendres 26 de gener a les 12.00 h.

16:00|Les conselleres Serret i Garriga presenten l'exposició Miró-Picasso al cos consular de Catalunya. Fundació Miró (Parc de Montjuïc, s/n, 08038)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, presentaran l'exposició Miró-Picasso als membres del cos consular acreditat a Barcelona.

A les 17.45 h, els mitjans podran seguir els discursos que faran les conselleres Serret i Garriga als membres del cos consular.