Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de Terres de l'Ebre

query_builder   21 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de Terres de l'Ebre

Dimarts 22 de juliol, a les comarques de Terres de l'Ebre
El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà demà, dia 22 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya, (RESCAT), a 40 municipis de les Terres de l’Ebre que no disposin de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
 
En aquest sentit, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir al lliurament d’aquests terminals, es farà una reunió en la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització.
 
La reunió per als municipis de les Terres de l’Ebre (40 municipis) es farà demà dimarts dia 22 de juliol a partir de les 18.00 hores a la seu dels Serveis Territorials d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a les Terres de l’Ebre (C/ Lluís Canalda número 2 de Tortosa). L’atenció als mitjans de comunicació es farà 15 minuts abans de les reunions corresponents.
 
A la reunió de Tortosa hi assistirà el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, la directora dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a les Terres de l’Ebre, Pilar Andreu, i la directora de la xarxa RESCAT, Clara Arrebola.
 
Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals, entre d’altres. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.

17:45|.C/ Lluís Canalda número 2 de Tortosa|Tortosa (Baix Ebre)

Cessió Xarxa RESCAT als Ajuntaments de les comarques de Terres de l’Ebre