Aquesta trobada global reunirà més de 1.500 actors de la comunitat oceànica per celebrar els èxits i establir prioritats conjuntes per un oceà saludable i resistent

Demà divendres 9 de febrer, a les 10 h, a la Fundació Barcelona Capital Nàutica (Moll de Llevant, 1, Barcelona), tindrà lloc la presentació del programa de la Conferència del Decenni de l’Oceà de 2024 de la UNESCO, que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, de les administracions de l’Estat i l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta trobada global, que se celebrarà del 10 al 12 d’abril al Centre Internacional de Convencions de Barcelona (CCIB), reunirà més de 1.500 actors de la comunitat oceànica i socis per celebrar els èxits i establir prioritats conjuntes pel futur del Decenni de les Nacions Unides de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030), o ‘Decenni de l’Oceà’.

Amb el títol ‘Brindant la ciència que necessitem per a l’oceà que volem’, la Conferència del Decenni de l’Oceà de 2024 serà la culminació de la Setmana del Decenni de l’Oceà (del 8 al 12), durant la qual més de 130 esdeveniments satèl·lit complementaran el programa oficial.

El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela, participarà a la roda de premsa, que serà presidida pel cap de Política Marina i Coordinació Regional del COI-UNESCO i coordinador global del Decenni de l’Oceà, Julian Barbière, que descriurà els resultats esperats de la Conferència i donarà a conèixer el programa i els aspectes més destacats de la llista de ponents de renom internacional que participaran en l’esdeveniment.

També hi intervindran la directora de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO-CSIC), María del Carmen García Martínez, el tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, i el director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, Ignasi Armengol, que l’acompanyaran per donar la benvinguda a la Conferència a la ciutat, a més de ressaltar la importància de la Setmana del Decenni de l’Oceà i els seus esforços col·laboratius en la promoció del coneixement i les polítiques de les ciències oceàniques, des de l’àmbit local fins al global.

Els mitjans que vinguin hauran de confirmar assistència al correu:bigual@undatia.es

10:00|Presentació de la Conferència del Decenni de l'Oceà de 2024 de la UNESCO. Fundació Barcelona Capital Nàutica. Moll de Llevant, 1|Barcelona (Barcelonès)

El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela, participarà en la roda de premsa de presentació del programa de la Conferència del Decenni de l'Oceà de 2024 de la UNESCO.