1. Serret participarà dimecres en l’esmorzar informatiu de Casa Mediterrani per explicar la iniciativa de la macroregió mediterrània promoguda pel Govern
  2. Hi haurà una atenció als mitjans a les 11:30 h, un cop finalitzada la seva intervenció

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà dimecres a Alacant per presentar a la Casa Mediterrani el projecte de la macroregió mediterrània, una iniciativa promoguda pel Govern juntament amb altres actors de la Mediterrània i que pretén fer front a reptes conjunts com l’emergència climàtica amb conseqüències com la sequera.

Serret farà la seva ponència en el marc de la inauguració del fòrum “Som Mediterranis” que organitza la Casa Mediterrani per intensificar la col·laboració entre tots els actors de la Mediterrània.

Després de la intervenció, la consellera atendrà els mitjans de comunicació a les 11:30 h aproximadament. Per acreditar-se, cal fer-ho enviant un correu electrònic a comunicacion@casa-mediterraneo.es.

La participació de la consellera en aquesta jornada forma part de l’aposta estratègica del Govern per la Mediterrània. En aquest sentit, Serret va participar la setmana passada en el Fòrum Mediterrani de l’Aigua a Tunísia per explicar la gestió del Govern contra la sequera. Un altre exemple de la prioritat de l'executiu amb la Mediterrània és la reunió que mantindran avui el president Aragonès i la consellera Serret amb el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel.

Sobre la macroregió mediterrània

La macroregió mediterrània és una iniciativa impulsada per la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CIM-CRPM), formada per unes 40 regions d’ambdues ribes de la Mediterrània. Catalunya lidera, juntament amb Provença-Alps-Costa Blava, el grup de treball macroregional, des del qual es promou aquesta iniciativa. 

El novembre, el Govern va organitzar a Barcelona la Cimera per a la Macroregió Mediterrània, una trobada d’alt nivell amb una seixantena de participants, inclosos 12 governs de 6 estats, organismes internacionals, entitats i representants de les institucions europees, amb l’objectiu d’instar la Comissió Europea a iniciar els tràmits per activar la proposta de creació de la macroregió i la definició del pla d’acció.

En el marc de la cimera, es va aprovar una declaració política, subscrita per tots els participants, a favor de posar en marxa la macroregió mediterrània.