El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, el president de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Ricard Mateu, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, i el gerent de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, Jordi Vilaró, presentaran el divendres, 16 de febrer, a les 13:30 hores, els primers resultats del nou sistema de recollida amb contenidors tancats a la Seu d’Urgell.

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet està implantant des del 5 de febrer una prova pilot de contenidors tancats d’orgànica i resta amb l’objectiu de poder aplicar una taxa justa i d’augmentar la recollida selectiva fins al 65%. Aquest projecte ha rebut un finançament de 960.000 euros de l’ARC, provinents dels fons destinats a compra pública innovadora, que estan servint per impulsar vuit projectes d’implantació de nous models eficients de recollida selectiva, com el porta a porta o els contenidors tancats. Fins ara s’han tancat 62 contenidors en una zona de la ciutat però està previst ampliar el tancament a tots els contenidors d’orgànica i resta el proper mes de maig.

Els periodistes gràfics tenen la possibilitat d’acompanyar la comitiva per obtenir imatges del funcionament dels contenidors abans de la roda de premsa. Les imatges es podran captar entre les 12:45 hores i les 13:20 hores.


13:30|Presentació dels primers resultats del nou sistema de recollida amb contenidors tancats a la Seu d'Urgell. Arxiu Comarcal ( c. de Sant Ermengol, 71)|La Seu d'Urgell (Alt Urgell)

El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire; el president de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Ricard Mateu; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera; i el gerent de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Jordi Vilaró, presentaran els primers resultats del nou sistema de recollida amb contenidors tancats a la Seu d'Urgell.