1. L'objectiu del cicle és apropar l’impacte de les accions de la Unió Europea a la ciutadania
  2. La primera sessió tindrà lloc al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca del Penedès, i es reflexionarà sobre les oportunitats dels fons europeus al sector vitivinícola
EXT{"name":"2024/02/20/15/53/4c7d50ce-2fcc-4216-837f-7f820b3936a5.png","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":474538}


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, farà dijous a Vilafranca del Penedès la primera visita del cicle “Europa sobre el terreny”, una iniciativa del Govern per destacar l’impacte de les polítiques de la Unió Europea al dia a dia de la ciutadania amb eines com els fons europeus.

Concretament, Serret clourà l’acte “Oportunitats dels fons europeus al sector vitivinícola” al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM), des d’on reflexionarà sobre com els fons europeus contribueixen a definir l’Europa i la Catalunya del present i del futur, així com la rellevància que tenen a la societat catalana. La consellera també explicarà els serveis d’assessorament del Govern per maximitzar l’obtenció d’aquests fons, i la reivindicació de l’executiu per aconseguir un rol més actiu en el disseny i la implementació d’aquests recursos.

La taula rodona que precedirà la intervenció de la consellera comptarà amb la participació d’Eugènia Martínez, cap dels Serveis Urbanístics de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Josep Batet, responsable d’Innovació Oberta de l’empresa Miguel Torres; Lluís Giralt, tècnic de viticultura de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); i Eloi Montcada, representant del clúster vitivinícola català INNOVI. Tots ells explicaran la seva experiència com a beneficiaris de fons europeus.

A la jornada també hi participarà el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro.

El cicle “Europa sobre el terreny” consistirà en visites a projectes finançats per fons europeus arreu del país, les quals aniran acompanyades de sessions sobre les oportunitats que generen aquests recursos i la seva contribució a l’hora de definir una Catalunya en una Europa socialment més justa, verda, feminista i digital.

Els periodistes podran seguir la jornada que començarà a les 11.00 h al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM). En acabar, aproximadament a les 12.30 h, la consellera farà una atenció als mitjans de comunicació. Per acreditar-se, cal fer-ho enviant un correu electrònic a comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicar-hi nom i cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i categoria professional (redactor/a, fotògraf/a, càmera, etc.).

La consellera Serret inicia el cicle 'Europa sobre el terreny' al Penedès

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, iniciarà el cicle Europa sobre el terreny a Vilafranca del Penedès amb la seva participació en l'acte Oportunitats dels fons europeus al sector vitivinícola. L'acompanyarà el director general d'Afers de la Unió Europea, Gerard Vives, i el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar.

  • 10:00|Visita al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya VINSEUM. Pl. de Jaume I, 1|Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, visitarà el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya VINSEUM. L'acompanyarà el director general d'Afers de la Unió Europea, Gerard Vives, i el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar.

  • 11:00|Cloenda de l'acte 'Oportunitats dels fons europeus al sector vitivinícola'. VINSEUM ( pl. de Jaume I, 1)|Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, clourà l'acte Oportunitats dels fons europeus al sector vitivinícola en el marc del cicle Europa sobre el terreny. L'acompanyarà el director general d'Afers de la Unió Europea, Gerard Vives, i el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar.

  • 12:30|Atenció als mitjans de comunicació. VINSEUM |Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, atendrà els mitjans de comunicació en acabar l'acte Oportunitats dels fons europeus: sector vitivinícola.

  • 13:00|Reunió amb alcaldes i alcaldesses del Penedès. VINSEUM ( pl. Jaume I, 1)|Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb alcaldes i alcaldesses del Penedès. L'acompanyarà el director general d'Afers de la Unió Europea, Gerard Vives, i el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar.

  • 16:00|Entrevista a Penedès TV. Pl. del Penedès, 4|Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, serà entrevistada a Penedès TV.