1. L’acte, que tindrà lloc a les 12 hores, comptarà amb la participació del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i inclourà la presentació de la‘demo’ ‘Catalunya: modelant el futur amb la supercomputació’


El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, presidirà dilluns vinent, 26 de febrer, a les 12 hores, la inauguració oficial de l’estand de Catalunya al MWC 2024. Un estand que, enguany, acull en el seu espai expositiu 46 empreses, entitats i centres tecnològics catalans, que participen a l’esdeveniment de la mà de la Generalitat de Catalunya.

A la inauguració també hi assistiran la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons; el secretari general d’Empresa i Treball, Oriol Sagrera i Saula; la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell;la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo i Moliner i el director executiu d’Acció, Joan Romero i Circuns, entre d’altres.

L’acte inclourà la presentació de la demostració ‘Catalunya: modelant el futur amb la supercomputació’, amb la qual el Govern vol projectar el lideratge de Catalunya com a hub tecnològic i l’aposta per esdevenir un referent mundial en l’àmbit de la supercomputació, amb l’impuls del Govern de la Generalitat, el coneixement del major centre de supercomputació d’Europa, el Barcelona Supercomputing Center (BSC), i la potència del superordinador MareNostrum 5 com a pedra angular.

Ubicada a l’espai de demostració de l’estand Catalonia, i a través d’un recorregut per tres instal·lacions pixel free (sense pantalles), en les quals la sorra i les pedres són protagonistes, la ‘demo’convida a descobrir el passat, el present i el futur de la supercomputació i el seu poder transformador per donar resposta als grans reptes globals i construir una societat del futur més humana i sostenible. Després de la presentació oficial, els visitants podran accedir lliurement a la ‘demo’ al llarg dels quatre dies del congrés, del 26 al 29 de febrer.

En acabar l’acte, el president Aragonès i el conseller Torrent visitaran les empreses de l’estand Catalonia.

Nota per a la cobertura informativa de l’acte: per tal de garantir una distribució endreçada i una correcta cobertura de la presentació, es recomana als mitjans accedir a l’estand Catalonia (CS210) amb suficient antelació (11.30h). Per accedir al recinte firal i poder cobrir informativament aquest acte, cal haver-se acreditat prèviament davant els organitzadors del MWC 2024.

L’agenda institucional del primer dia del MWC

La primera jornada del MWC 2024 començarà a les 9.30 hores, amb la participació del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, en l’acte d’inauguració de l’esdeveniment.

Posteriorment, en acabar l’acte d’inauguració de l’estand Catalonia i després d’una trobada amb representants de les startups catalanes que participen a l’esdeveniment de la mà de la Generalitat de Catalunya, la comitiva encapçalada pel president Aragonès i el conseller d’Empresa i Treball continuarà les visites als estands de companyies internacionals al MWC 2024.

Participació de la Generalitat durant els 4 dies del congrés

Més enllà de les diferents activitats que tindran lloc a l’estand Catalonia ubicat al Congress Square del MWC (CS210), la participació de la Generalitat a l’edició 2024 a través del Departament d’Empresa i Treball també inclou, un any més, l’organització de ‘l’Open Innovation Challenge’, un conjunt de trobades entre empreses catalanes i internacionals amb grans companyies per fomentar la innovació oberta; i l’impuls de 49 startups que presentaran les seves novetats de la mà de la Generalitat al 4YFN, el saló del MWC destinat a les empreses emergents, que enguany celebra la seva desena edició.

A més, la Generalitat també estarà present a l’esdeveniment a través del Departament d’Educació, que participarà activament en el ‘Changing Education Together’, el seminari d’educació que mSchools organitza en el marc del MWC i que aquest any se celebrarà el 29 de febrer sota el lema ‘Futurs docents, docents del futur’. La jornada, que inauguraran la consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, i el CEO de la GSMA, John Hoffman, aplegarà experts, docents, alumnat i creadors en un espai de divulgació per debatre sobre el futur de la docència. Inclourà una presentació d’experiències educatives innovadores de centres i docents que, mitjançant el bon ús d’eines digitals, contribueixen a assolir reptes socials. També hi haurà una ponència de Mark West, especialista en educació i tecnologia de la UNESCO.

Per la seva banda, el Departament de Cultura també participarà al MWC24. A través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i de la seva marca d'internacionalització, Catalan Arts, el departament serà present un any més al 4YFN, el congrés d’startups de l’ecosistema mòbil i digital més important del món. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, farà una visita al Saló, els dies 26 i 28 de febrer, per conèixer de primera mà les startups catalanes de cultura digital.

12:00|Inauguració de l'estand de la Generalitat al MWC 2024. Estand Catalonia (CS210) Fira de Barcelona Gran Via (Av. Joan Carles I, 64)|L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, presidirà la inauguració oficial de l'estand de Catalunya al MWC 2024. A la inauguració també hi assistiran la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons; el secretari general d'Empresa i Treball, Oriol Sagrera i Saula; la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus; el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell;la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo i Moliner i el director executiu d'Acció, Joan Romero i Circuns.

En acabar, la comitiva, encapçalada pel president Aragonès, continuarà les visites als estands de diferents companyies ubicades al saló.

Nota per a la cobertura informativa: Es recomana als mitjans accedir a l'estand Catalonia (CS210) amb suficient antelació (11.30h).