1. L’acte institucional de la vegueria tindrà lloc el proper dimarts, 5 de març, a les 12 h a la Sala de la Confraria Nova de Sant Sebastià.
  2. Comptarà amb la ponència “Els drets sexuals i reproductius són drets humans”, a càrrec de Sònia Notario, i amb l’actuació “A la llum de l’escletxa”, de Versos en dansa.

El Pont de Suert acollirà el proper dimarts, 5 de març, l’acte institucional de commemoració a l’Alt Pirineu i Aran del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L’acte arrencarà a les 12 h a la Sala de la Confraria Nova de Sant Sebastià, amb parlaments institucionals a càrrec de la responsable de l’Oficina del delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Marian Lamolla Miret; la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo; el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Albert Palacín Farré; i l’alcaldessa del Pont de Suert, Iolanda Ferran Closa. A continuació, l’educadora social Sònia Notario Entor, de la Fundació Antisida Lleida, impartirà la xerrada “Els drets sexuals reproductius són drets humans”. La sala comptarà durant el matí amb l’exposició “Qui és Victòria Pujolar Amat?”, que recull la vida d’aquesta activista, veu catalana i femenina de la ràdio antifranquista La Pirenaica.

Quan finalitzi la conferència, a les 12.45 h, la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, atendrà els mitjans de comunicació.

Després, el conjunt d’assistents a l’acte es traslladaran a l’exterior de l’edifici, on la companyia Versos en dansa interpretarà la creació “A la llum de l’escletxa”. Finalment, la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a l’Alt Pirineu i Aran, Mireia Guivernau Huguet, llegirà la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones.

Els mitjans de comunicació estan convidats a enregistrar imatges tant de l’acte a l’interior de la Sala de la Confraria Nova de Sant Sebastià com de l’espectacle i la lectura de la declaració, a l’exterior.

Es prega confirmació a l'adreça bustia.altpirineuiaran@gencat.cat.

12:00|Commemoració del Dia Internacional de les Dones a l'Alt Pirineu i Aran. Confraria Nova de Sant Sebastià ( av. de Victoriano Muñoz, 22)|El Pont de Suert (Alta Ribagorça)

La secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, participarà en la commemoració del Dia Internacional de les Dones a l'Alt Pirineu i Aran. També hi assistiran el president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Albert Palacín Farré; l'alcaldessa del Pont de Suert, Iolanda Ferran Closa; i la directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes a l'Alt Pirineu i Aran, Mireia Guivernau Huguet.