1. Aquest divendres, 15 de març, Serret visitarà l’Institut Pere Martell i l’Institut Català d’Investigació Química, ambdós beneficiaris de fons europeus
  2. La consellera farà una atenció als mitjans de comunicació a les 11.30 hores a l’Institut Català d’Investigació Química; seguidament, els mitjans gràfics podran prendre imatges de recurs de la visita

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, continua el cicle de visites territorials “Europa sobre el terreny” aquest divendres, 15 de març, a Tarragona. Amb aquestes visites, que van començar el mes de febrer a Vilafranca del Penedès, el Govern vol apropar l’impacte de les polítiques de la Unió Europea al dia a dia de la ciutadania amb eines com els fons europeus.

Precisament, a Tarragona, Serret visitarà dos centres beneficiaris de fons europeus. Un és l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), que, amb aquests ajuts, ha impulsat la recerca en l’àmbit de l’hidrogen verd i l’energia renovable per a usos industrials i de mobilitat, el cribratge de nous fàrmacs o la formació de joves científics, entre d’altres projectes. Just abans d’entrar a les instal·lacions, a les 11.30 hores, Serret atendrà els mitjans de comunicació (Av. dels Països Catalans, 16. Tarragona). Seguidament, els mitjans gràfics podran prendre imatges de recurs de la visita de la consellera a l’ICIQ, on es trobarà amb el seu director, Emilio Palomares, i el responsable financer, Ezequiel Soldevila.

Prèviament, la consellera haurà visitat l’Institut Pere Martell, un centre referent a Catalunya en l’oferta de formació professional, que forma part de la xarxa europea de centres d’excel·lència d’FP i que ha rebut diversos fons Next Generation per desenvolupar l’àrea de formació automobilística, projectes d’innovació tecnològica i d’economia verda. Rebran la consellera el director de l’Institut, Josep Maria Pallarés; el representant de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro; el delegat territorial del Govern a Tarragona, Àngel Guifré; el director dels Serveis Territorials d’Educació, Joan Manel Audí; i el director del programa de coordinació de les delegacions del Govern a l’exterior, Jean-Marc Segarra.

A la tarda, la consellera es dirigirà a la Delegació del Govern a Tarragona per participar en una reunió amb alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona, a qui vol explicar què pot oferir el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea al món local; especialment, el catàleg de serveis que faciliten la internacionalització del món local.

Els periodistes que vulguin recollir les declaracions de la consellera a les 11.30 hores a l’Institut Català d’Investigació Química i prendre imatges de recurs de la visita han d’acreditar-se enviant un correu electrònic a comunicacio.exteriors@gencat.cat, indicant-hi nom i cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i categoria professional (redactor/a, fotògraf/a, càmera, etc.).

La consellera Serret continua el cicle 'Europa sobre el terreny' a Tarragona

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu; acompanyada del director general d'Afers de la Unió Europea, Gerard Vives; i del delegat territorial del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, continuarà el cicle de visites territorials Europa sobre el terreny a Tarragona. Es tracta d'una iniciativa que permet al Govern apropar l'impacte de les polítiques de la Unió Europea al dia a dia de la ciutadania amb eines com els fons europeus.

  • 09:00|La consellera Serret és entrevistada per la televisió pública del Camp de Tarragona TAC12. Av. de Ramón y Cajal, 70|Tarragona (Tarragonès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, serà entrevistada per la televisió pública del Camp de Tarragona TAC12.

  • 10:00|La consellera Serret visita l'Institut Pere Martell. Institut Pere Martell, Autovia de Salou, s/n|Tarragona (Tarragonès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, visitarà l'Institut Pere Martell.

  • 11:30|La consellera Serret atén els mitjans de comunicació. ICIQ ( av. dels Països Catalans, 16)|Tarragona (Tarragonès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, atendrà els mitjans de comunicació abans d'iniciar la seva visita a l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ).

  • 12:00|La consellera Serret visita les instal·lacions de l'Institut Català d'Investigació Química de Tarragona. ICIQ ( av. dels Països Catalans, 16)|Tarragona (Tarragonès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, visitarà les instal·lacions de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ). Els mitjans de comunicació podran prendre imatges de recurs de la visita.

  • 16:00|La consellera Serret participa en la reunió d'alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona. Seu de la Delegació del Govern a Tarragona, Sant Francesc, 3|Tarragona (Tarragonès)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, participarà en la reunió d'alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona.