1. Serret es reunirà amb la ministra delegada de Transició Ecològica i Cohesió dels Territoris del govern francès per avançar en el projecte de la macroregió mediterrània 
  2. La cimera reunirà dirigents d’arreu de la Unió Europea per debatre el futur d'Europa des de la visió de les administracions més properes a la ciutadania
  3. La consellera farà una atenció als mitjans de comunicació a les 17 h a l’entrada del Lotto Mons Expo (Avenue Abel Dubois 7000) on tindrà lloc la cimera

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, acompanyada del director general d’Afers de la Unió Europea, Gerard Vives, serà dilluns a Mons, Bèlgica, per seguir sumant aliances al projecte d’una macroregió mediterrània, una iniciativa política impulsada pel Govern conjuntament amb altres socis europeus que pretén coordinar l’acció de diversos actors d’ambdues ribes de la Mediterrània per fer front a reptes conjunts com els efectes de l’emergència climàtica.

Serret representarà el Govern a la Cimera Europea de Regions i Ciutats, que impulsa el Comitè Europeu de les Regions (CoR) i la presidència belga del Consell de la Unió Europea, per debatre el futur d’Europa amb vista a les eleccions europees del pròxim mes de juny. La consellera aprofitarà l’ocasió per reunir-se amb el president del CoR, Vasco Alves Cordeiro.

Durant la cimera, la titular d’Exteriors es reunirà amb la ministra delegada de Transició Ecològica i Cohesió dels Territoris de França, Dominique Faure, per presentar-li la iniciativa de la macroregió mediterrània en nom de la Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM), l'organització amb qui el Govern impulsa la iniciativa de la macroregió mediterrània juntament amb Provença-Alps-Costa Blava. Precisament, en aquesta reunió Serret estarà acompanyada de Jean-Pierre Colin, vicepresident de Provença-Alps-Costa Blava, i Nanette Maupertuis, presidenta de l’Assemblea de Còrsega. La trobada pretén aconseguir el suport explícit a la macroregió mediterrània de països com França.

A Mons la consellera Serret també es reunirà amb Loïg Chesnais-Girard, president de la CRPM, amb qui posarà en comú els reptes de les estratègies macrorregionals i abordarà com sumar nous suports més enllà dels que ja es van evidenciar a la Cimera per la Macroregió Mediterrània, celebrada al Palau de la Generalitat el passat novembre.

Finalment, Serret clourà la jornada amb una trobada amb Younous Omarjee, eurodiputat i president de la Comissió de Desenvolupament Regional (REGI) del Parlament Europeu, per tractar el futur de la política de Cohesió de la Unió Europea.

La consellera farà una atenció als mitjans de comunicació a les 17 h a l’entrada del Lotto Mons Expo, on té lloc la Cimera Europea de Regions i Ciutats (Avenue Abel Dubois, 7000, Mons, Bèlgica).

La macroregió mediterrània

La macroregió mediterrània és un projecte impulsat des de la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CIM-CRPM), formada per unes 40 regions mediterrànies, principalment de la Unió Europea, però també de la riba sud. Catalunya lidera, juntament amb la regió francesa Provença-Alps-Costa Blava, el grup de treball macroregional, des del qual es promou la macroregió mediterrània.

Un marc de cooperació global com la macroregió per a la conca mediterrània enfortiria la cooperació a tota la regió per abordar els reptes i les amenaces a les quals ha de fer front, com l’emergència climàtica amb conseqüències ja evidents com la sequera.

La consellera Serret representarà el Govern a la cimera organitzada per la presidència belga del Consell de la UE a Mons

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, serà a Mons (Bèlgica) per representar el Govern a la Cimera Europea de Regions i Ciutats, organitzada per la presidència belga del Consell de la UE. L'acompanyarà el director general d'Afers de la Unió Europea, Gerard Vives, i el delegat del Govern davant la Unió Europea, Ignasi Centelles.

  • 13:00|Reunió amb el president de la Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM). Hotel Mons Congress and Spa ( av. Melina Mercouri, 7)|Mons (Bèlgica)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb el president de la Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM), Loïg Chesnais-Girard.

  • 15:00|Reunió amb la ministra delegada de Transició Ecològica i Cohesió dels Territoris de França. Hotel Mons Congress and Spa ( av. Melina Mercouri, 7)|Mons (Bèlgica)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb la ministra delegada de Transició Ecològica i Cohesió dels Territoris de França, Dominique Faure.

  • 16:00|Reunió amb l'eurodiputat Younous Omarjee. Lotto Expo Mons ( avenue Abel Dubois, 7000)|Mons (Bèlgica)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb l'eurodiputat i president de la Comissió de Desenvolupament Regional (REGI) del Parlament Europeu, Younous Omarjee.

  • 17:00|Atenció als mitjans de comunicació. Lotto Mons Expo ( avenue Abel Dubois 7000)|Mons (Bèlgica)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, atendrà els mitjans de comunicació.

  • 18:30|Trobada amb el president del Comitè Europeu de les Regions (CoR) . Lotto Expo Mons, Avenue Abel Dubois, 7000|Mons (Bèlgica)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es trobarà amb el president del Comitè Europeu de les Regions (CoR), Vasco Alves Cordeiro.