1. Totes les dones de Catalunya poden recollir gratuïtament a la farmàcia una copa, unes calces menstruals o dues compreses de tela i rebre assessorament especialitzat.
  2. Durant la visita, que tindrà lloc el 20 de març a les 11 h, s’explicaran els detalls de la distribució dels productes a la vegueria.

La directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a l’Alt Pirineu i Aran, Mireia Guivernau Huguet, visitarà aquest dimecres una farmàcia de Tremp per conèixer de primera mà com s’està desenvolupant a la vegueria l’acció “La Meva regla, les meves regles”,que vehicula la distribució universal de productes menstruals reutilitzables.

Es tracta d’una acció sense precedents que converteix Catalunya en el primer país del món que garanteix l’accés igualitari als productes menstruals reutilitzables, a l’educació sobre el propi cos, i a la salut amb perspectiva de gènere. “La meva regla, les meves regles” permet, a més, trencar els mites i tabús sobre la regla que afecten el benestar i la salut de les dones, posar fi a la pobresa menstrual, generar un estalvi a les dones i famílies i tenir cura del planeta amb productes sostenibles i reutilitzables.

La informació personalitzada i l’assessorament de les farmàcies és clau per afavorir l’ús d’aquests productes, especialment per les persones que els utilitzen per primera vegada, i per fomentar el coneixement de la població sobre el cicle menstrual. Per això, s’han dut a terme diverses formacions, arreu de Catalunya i en línia, dirigides als farmacèutics i farmacèutiques.

Els mitjans de comunicació podran acompanyar la visita, que tindrà lloc el dimecres, 20 de març, a les 11 h, a la Farmàcia Martínez Borràs (carrer Soldevila, 11, de Tremp). En cas de voler assistir-hi, es prega confirmació a l’adreça comunicacio.igualtat@gencat.cat.

12:30|Presentació del Codi d'accessibilitat de Catalunya. Edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Sala Terres de l'Ebre ( pl. Gerard Vergés, 1)|Tortosa (Baix Ebre)

La directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes a les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà Fortuño, assistirà a la presentació del Codi d'accessibilitat de Catalunya, que tindrà lloc a Tortosa.