Aquest dimarts es celebra l’acte d’adhesió a la iniciativa Fet al Parc, que promou el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Amb aquest programa es vol incrementar la col·laboració entre l’espai natural protegit i les explotacions ramaderes i agrícoles que es troben dins dels seus límits. En total s’hi ha adherit 25 explotacions ramaderes i agrícoles, part de les quals ja es van sumar al projecte quan es va posar en marxa el 2019 i ara tornen a renovar el seu compromís.

Prèviament a l’acte de signatura, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, i la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, visitaran la finca Rius, una de les explotacions ramaderes que va formar part de la primera edició del programa, per conèixer de primera mà els treballs que s’hi han desenvolupat i atendre els mitjans de comunicació.

En aquesta explotació de ramaderia bovina de raça llemosina s’hi ha desenvolupat amb el suport del Parc natural accions de millora de fertilització de les pastures, de recuperació de prats de dall o un projecte demostratiu per conèixer el retorn de nutrients en el sòl a través de les dejeccions que deixen les vaques quan pasturen

A continuació, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural i la directora general d’Agricultura i Ramaderia es desplaçaran al restaurant Font Moixina on es signaran formalment els acords amb totes les explotacions i es farà una demostració dels productes que s’hi elaboren.


11:30|Presentació de la segona edició del programa Fet al Parc . Explotació Rius (Mas Pratdevall). Localització: https://maps.app.goo.gl/yiyGFf4P5sozoDwv8|Santa Pau (Garrotxa)

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, i la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, presentaran una nova edició del programa Fet al Parc.