El comissari en cap, Eduard Sallent, acompanyat del comissari Ramon Chacón, cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal i el cap de la Policia Científica, l’intendent Xavier Sellart, explicaran aquest dimarts, 26 de març, com la transformació tecnològica que viu la Policia Científica està revolucionant la investigació criminal a Catalunya. A continuació es farà una visita a les instal·lacions de la Policia Científica on els especialistes mostraran els nous equips i el seu funcionament.

Els nous equipaments tecnològics incorporats a la Unitat de Balística i Traces Instrumentals poden establir connexions entre fets ocorreguts en llocs i dies diferents; acreditar impactes de trets efectuats amb munició sense plom; entrar en l'escena d'un crim des d'un ordinador pera reconstruir trajectòries balístiques; capturar un milió d'imatges per segon per fer estudis o resoldre investigacions a través de petjades.

La modernització de la Policia Científica s’emmarca en la línia estratègica 2024-2030 establerta per la Unió Europea en matèria de ciències forenses que apunta també a la introducció de la intel·ligència artificial. La Unitat de Balística i Traces Instrumentals dels Mossos d’Esquadra s’ha convertit en referent estatal i internacional en aquest àmbit.

Les dades d’aquesta convocatòria resten embargades fins a l’inici de la compareixença.

Els mitjans interessats han d’acreditar-se necessàriament abans de demà a les 09:00 hores mitjançant un correu electrònic a com.mossosegara@gencat.cat. Al correu hi hauran de constar les dades següents:

  1. Nom i cognoms
  2. DNI
  3. Mitjà de comunicació

Dia: 26 de març de 2024

Hora: 11:30 hores

Lloc: Complex Central dels Mossos d’Esquadra, Avinguda de la Pau, 120, Sabadell


Oficina de Comunicació

Sabadell, 25 de març de 2024