• A més del president, hi intervindran la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, i la historiadora Mary Nash

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, encapçalarà diumenge 14 d’abril, l’acte de commemoració del Dia de la República, 93 anys després que el president Francesc Macià declarés des del balcó del Palau de la Generalitat la República Catalana.

La celebració tindrà lloc a les 11 hores, al Palau de la Generalitat. Començarà amb la intervenció de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, i, seguidament, es reproduirà un fragment del discurs que Macià va pronunciar el 1931. Després hi intervindran la historiadora i catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona, Mary Nash, i el president Pere Aragonès.

També hi assistiran la vicepresidenta de Govern, Laura Vilagrà i Pons, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas i Guix, la consellera d’Educació, Anna Simó i Castelló, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs i Alborch.

Nota: Els mitjans que desitgin cobrir l’acte cal que disposin de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.

La commemoració també s’emetrà en directe al web govern.cat i als perfils oficials de l’Executiu a les diferents xarxes socials.

11:00|Commemoració del Dia de la República. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, encapçalarà l'acte de commemoració del Dia de la República, 93 anys després que el president Francesc Macià declarés des del balcó del Palau de la Generalitat la República Catalana. La celebració començarà amb la intervenció de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i, seguidament, es reproduirà un fragment del discurs que Macià va pronunciar el 1931. Després hi intervindrà la historiadora Mary Nash i clourà l'acte el president Aragonès. També assistiran a l'acte altres membres del Govern.

Nota: Els mitjans que desitgin cobrir l'acte cal que disposin de l'acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d'aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l'adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s'hi desenvolupa.

L'acte també s'emetrà en directe al web govern.cat i a les xarxes socials del Govern.