El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) celebrarà el proper dilluns, 18 d’octubre, la tercera edició de Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya.
Tàstum té com a objectiu principal afavorir la interrelació entre els productors, els transformadors, els distribuïdors i els cuiners, així com propiciar un debat sobre el camí que ha de seguir en el futur el primer sector industrial de Catalunya. Enguany, Tàstum 2010 pretén oferir un espai de reflexió sobre les xarxes de proximitat i les potencialitats de les xarxes socials per al sector agroalimentari.
Durant el fòrum, que tindrà lloc el dilluns a partir de les 17:00 hores al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), hi haurà l’acte de lliurament dels premis Tàstum, presidit pel president de la Generalitat, José Montilla i el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena i, conduit per T de Teatre. Els guanyadors d’enguany són:
- Premi Tàstum Jove Artesà Alimentari Innovador 2009: Lluís Estrada. Pastisser de Barcelona (Barcelonès).
- Premi Tàstum a la Innovació Tecnològica Agrària 2009:
· Innovació Agrària: Jordi Vilarrasa (Garrotxa).
Finalista: Martí Verdés (Segarra).
· Innovació Agroindústria: Embotits Salgot (Barcelojnès).
Finalista: Promic S.A (Osona).
- Premi Tàstum Diplomes de Mestres Artesans Alimentaris 2009: Enguany s’atorgaran 26 diplomes de mestres artesans alimentaris. En concret, corresponen per oficis, a 9 pastissers, 8 forners, 7 cansaladers-xarcuters, i 2 xurrers. Per demarcacions, 13 pertanyen a les comarques de Barcelona, 6 a les de Girona, 5 a les de Lleida i, 2 a les de Tarragona.
- Premi Tàstum Vinya i Vi a la producció: Josep Maria Albet, d’Albet i Noya (DO Penedès).
- Premi Tàstum Vinya i Vi a la comercialització i la distribució: Celler de Gelida.
- Premi Tàstum Difusió: Jordi Estadella.
- Premi Tàstum Especial del Jurat: La Riera, de TV3. Menció especial a Ramon Roqueta.
La tercera edició del Tàstum inclourà, a més del lliurament de premis, una jornada titulada Xarxes: Consumidor i productor més a prop, amb la intervenció del cuiner Isma Prados, el soci de l’empresa Redall, Ricard Espelt, el membre de l’Insitut Cerdà Roger Aspa, i el professor de Màrqueting Alimentari de l’Imperial College of London, David Hughes.
Aproximadament, a les 19:00 hores, el conseller Llena atendrà als mitjans de comunicació.
La jornada finalitzarà amb un tast de productes catalans de qualitat a càrrec de Prodeca.
Enguany es podrà seguir el Tàstum 2010 a través de les següents xarxes socials:Facebook:http://www.facebook.com/tastumcat i Twitter:http://www.twitter.com/tastum. També trobareu tota la informació i podreu fer seguiment del Tàstum, al bloc:http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPhp/tastum/# i al web: http://www.gencat.cat/dar/.
D’altra banda, durant la jornada de debat, es podran enviar missatges, comentaris o preguntes a través de twitter. També s’habilitarà una zona wifi oberta i gratuïta al TNC. S’hi podrà accedir a través del canal habilitat Tàstum.
Els periodistes interessats en assistir al Tàstum 2010 hauran de confirmar la seva assistència fins el dilluns, 18 d’octubre, a les 12:00 hores, a través del correu electrònic: premsa.dar@gencat.cat o al telèfon 93.304.67.19.
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
|
|
ACTE:
|
Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya 2010
|
DIA:
|
Dilluns, 18 d’octubre de 2010
|
HORA:
|
17:00 hores. Obertura de portes
19:00 hores aprox. Atenció als mitjans de comunicació
|
LLOC:
|
Teatre Nacional de Catalunya
Plaça de les Arts, 1
Barcelona
|
*S’adjunta programa del Tàstum 2010.
13 d’octubre de 2010
PROGRAMA TÀSTUM, FÒRUM AGROALIMENTARI DE CATALUNYA 2009
17.00 h: Obertura de portes. Teatre Nacional de Catalunya (TNC)
17.15 - 19.15 h: Jornada Xarxes: Productor i consumidor més a propr (Sala Gran)
Sessió moderada per Jordi Cuatrecases, d’AECOC.
Ponents:
§ Isma Prados, cuiner:
Assaborir el valor dels productes locals.
§ Ricard Espelt, empresa Redall:
Tot escoltant el nou consumidor.
§ Roger Gaspa, Institut Cerdà:
Impuls del canal de venda directa a Catalunya.
§ David Hughes, professor de Màrqueting Alimentari, Imperial College of London:
El consumidor i els productes locals. Experiències d’arreu del món.
19:30 – 20:30 h: Gala de Lliurament de Premis (Sala Gran)
L’acte serà presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena. Presenta l’acte T de Teatre.
Presentació de candidatures i premiats, en les següents categories:
Diplomes Mestres Artesans
Premi Tàstum Jove Artesà Alimentari
Premi Tàstum Innovació Agrària
Premi Tàstum Innovació Agroindústria
Premi Tàstum Vinya i Vi
Premi Tàstum Difusió
Premi Tàstum Especial del Jurat
21.30 - 22.30 h: Tast i copa (Vestíbul). Organitza: PRODECA