El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, inaugura una exposició de joves artistes premiats a Girona i a les Terres de l'Ebre

query_builder   14 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, inaugura una exposició de joves artistes premiats a Girona i a les Terres de l'Ebre

La mostra inclou les obres 'Zombie Paradise', de Roser Gay i 'Dreamland Productions', de Jordi Jarque
El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, inaugurarà demà una exposició al Centre Cultural Casa Elizalde de Barcelona que recull les obres de dos joves artistes premiats en mostres artístiques a les Terres de l’Ebre i a Girona.
 
La mostra, organitzada per la Secretaria de Joventut i que es podrà veure fins el 4 de maig, té l’objectiu de facilitar l’accés dels joves creadors als circuits artístics d’arreu de Catalunya, tant en l’àmbit local i comarcal com a la capital del país, i fomentar així el seu creixement com a artistes i afavorir el seu procés d’emancipació.
 
Les obres que s’hi exposaran són Zombie Paradise, de Roser Gay (1985), i Dreamland Productions, de Jordi Jarque (1988). L’obra de Gay mostra una sèrie de poblacions on, després d’un conflicte bèl·lic, les cases i altres llocs que havien estat habitats resten derruïts i abandonats pels seus veïns. A partir d’aquests retrats, l’autora reflexiona sobre la concepció del temps, i els intercanvis entre passat, present i futur. Zombie Paradise va guanyar la convocatòria Art Jove de Terres de l’Ebre 2008, que organitza la Coordinació Territorial de la Secretaria de Joventut a la demarcació.
 
Pel que fa a Dreamland Productions, el jove pintor Jordi Jarque hi exposa un seguit de collages amb esmenes a retrats d’ídols actuals i a estètiques contundents, amb els quals busca fer una crítica a la societat d’ara. La producció que es veurà a Casa Elizalde va guanyar la mostra Inund’art 2008 de Girona en la modalitat de pintura, en què es van presentar un total de 155 propostes.

19:30|.Centre Cultural Casa Elizalde (c. València, 302)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, inaugurarà una exposició de joves artistes premiats a Girona i a les Terres de l’Ebre.