La Secretaria per a la Immigració s'afegeix a la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades

query_builder   18 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

La Secretaria per a la Immigració s'afegeix a la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades

Demà se celebra l'acte institucional a l'Ajuntament de Barcelona, que comptarà amb el testimoni de diverses persones exiliades
El secretari per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Oriol Amorós, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, presidiran demà l’acte institucional de commemoració del 20 de juny,  Dia Mundial de les Persones Refugiades.
 
L’objectiu és rescatar de l’oblit la dramàtica situació en què viuen milions de persones desarrelades a tot el món, entre refugiades, apàtrides, desplaçades internes i sol·licitants d’asil. L’acte vol ser un reconeixement a les persones refugiades que viuen a Catalunya i comptarà amb el testimoni d’homes i dones d’origen estranger que han patit o pateixen alguna d’aquestes situacions. També es presentarà un manifest que avalua la situació global d’aquests col·lectius.
 
La iniciativa està organitzada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i les entitats que treballen a favor de les persones refugiades a Catalunya: ACATHI (Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants), ACCEM, ACSAR (Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats), CCOO del Barcelonès, Il.lustre Col•legi d'Advocats de Barcelona, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Comitè Català de l’ACNUR, Creu Roja, EXIL, Fundació ACSAR, Fundació Casa del Tibet, Institut de Drets Humans de Catalunya i PEN Català.

13:00|.Saló de Cròniques de l'Ajuntament (pl. Sant Jaume, 1)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, i el primer tinent d'Alcalde de Barcelona, Carles Martí, presidiran l'acte institucional del Dia Mundial de les Persones Refugiades.