El president obrirà el congrés Parlem de Drogues, dirigit a professionals i mediadors en programes de drogoaddicció

query_builder   2 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El president obrirà el congrés Parlem de Drogues, dirigit a professionals i mediadors en programes de drogoaddicció

La Reina Sofia presidirà la inauguració de les jornades, que es desenvoluparan al CosmoCaixa entre demà i el divendres
El president de la Generalitat, José Montilla, participarà demà en la inauguració del congrés Parlem de Drogues, organitzat per La Fundació La Caixa i la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD). La Reina Sofia presidirà la cerimònia, amb la qual arrencarà aquest espai de reflexió i debat que es perllongarà fins al divendres 5 de juny al CosmoCaixa de Barcelona.
 
Es tracta d’un congrés d’àmbit estatal, dirigit a professionals i mediadors de l’àmbit de l’educació, la prevenció i l’assistència en problemes amb les drogues, així com a mediadors i responsables institucionals que treballen amb famílies o joves, i estudiants universitaris de titulacions relacionades amb la matèria.
 
El Congrés, que compta amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Política Social, de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues (PNSD) i del Departament de Salut de la Generalitat, pretén fer una revisió dels actuals programes de prevenció de la drogoaddicció, amb un abordatge realista i multidisciplinari.
 
L’acte arrencarà a les 11.45 hores del matí, amb una breu visita de la Reina, el president i la resta d’autoritats a l’exposició Parlem de Drogues, instal·lada a l’auditori de la planta -2 del CosmoCaixa. Tot seguit, a la planta -3, s’iniciarà l’acte d’inauguració dels debats, on prendran la paraula el president de La Caixa i del Patronat de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé; el president de la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció, José Ángel Sánchez Asiaín; i el secretari general de Política Social del ministeri de Salut i Política Social, Francisco Moza. Llavors, el president pronunciarà un discurs i la Reina clourà l’acte institucional d’inauguració.
 
Tot seguit, tindrà lloc la conferència inaugural del Congrés, titulada ‘Riscos per a la salut del consum de drogues’, a càrrec de la doctora Nora Volkow, directora del NIDA (Estats Units), i, finalment, el cap del servei de Psiquiatria de l’Hospital Vall d’Hebron, Miquel Casas, obrirà el debat.

11:45|.CosmoCaixa (c. Issac Newton, 26)|Barcelona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, participarà en la inauguració del Congrés Parlem de Drogues, presidida per la Reina Sofia.