Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Julia Monente a la Residència Fèlix Llobet

query_builder   30 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Julia Monente a la Residència Fèlix Llobet

L'acte de lliurament anirà a càrrec de la Secretària de Polítiques Familiars, Carme Porta, i se celebrarà demà a la Residència Fèlix Llobet d'Esplugues de Llobregat
La Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social, Carme Porta, lliurarà demà la Medalla Centenària a Julia Monente. L’acte se celebrarà a la Residència Fèlix Llobet d’Esplugues de Llobregat, on, des de fa deu anys, resideix l’homenatjada. A l’acte, també està prevista la participació de l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Diaz, així com de familiars i amics de Julia Monente i personal de la residència.
 
Julia Monente va néixer a Saragossa l’any 1909. De caràcter emprenedor, de jova va obrir tres botigues d’esperdenyes. Es va casar i va tenir un fill. Més tard,  la família es va traslladar a Esplugues i va obrir una nova espardenyeria al barri de Collblanc de Barcelona. En quedar vídua, es va traspassar la botiga i va posar-se a treballar a l’Escola Garbí, on es va jubilar. Un cop jubilada va fer diversos viatges per Europa, però li quedava temps per anar a fer companyia als avis i àvies de la residència Fèlix Llobet. Als 90 anys va patir una trencada de fèmur que li va provocar una forta davallada física i cognitiva. Des de llavors, s’està a la Residència.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Es tracta d’una medalla d’argent commemorativa del centenari gravada amb el nom i l’any de naixement. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

17:00|.Residència Fèlix Llobet ¿ Av. Isidre Martí 17/19|Esplugues de Llobregat (El Baix Llobregat)

Homenatje a Julia Monente amb motiu del 100 aniversari i lliurament de la medalla commemorativa a càrrec de la Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, del Departament d'Acció Social