Educació promou la Declaració de Barcelona sobre la mobilitat europea en la FP

query_builder   26 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Educació promou la Declaració de Barcelona sobre la mobilitat europea en la FP

· La Declaració de Barcelona es farà en el marc de la Conferència Europea de les Regions per a la Promoció de la Mobilitat a la FP
  • La jornada analitza la situació actual en la mobilitat d’alumnat i professorat de Formació Professional i els reptes de futur
 
  • 1.000 alumnes i 66 centres catalans han participat en programes de mobilitat a 18 països
 
  • El conseller d’Educació, Ernest Maragall, clourà demà les jornades
 
 
El conseller d’Educació, Ernest Maragall, clourà demà la Conferència Europea de les Regions per a la Promoció de la Mobilitat a la Formació Professional. Unes jornades que comencen avui amb l’objectiu d’analitzar la situació actual en la mobilitat europea d’alumnat i professorat d’FP i fomentar-ne el creixement.
 
En la Conferència Europea s’aplegaran professionals de l’educació de diversos països i organismes europeus que analitzaran aspectes que incideixen en la formació de joves i docents en altres països de la Unió Europea. Per exemple: l’intercanvi d’experiències de mobilitat interregional, les qualificacions i reconeixement de la formació adquirida durant la mobilitat o el paper de les regions i nacions europees en tot el procés.
 
A les jornades assistiran 300 participants vinguts de 12 països europeus i de diverses comunitats autònomes de l’estat.
 
Declaració de Barcelona
 
El marc de les jornades és l’espai on els representants de les regions europees presents signaran la Declaració de Barcelona sobre la contribució de les regions i autoritats territorials en l’organització i promoció de la mobilitat formativa de les persones en formació professional inicial.
 
La Declaració de Barcelona suposa un punt i apart en la presència de les regions pel que fa a la mobilitat en la FP. Les regions són els agents òptims per promoure la mobilitat, ja que estan més propers a la realitat de cada regió i per tant coneixen de primera mà les necessitats pròpies.
 
La Declaració destaca la importància de la FP en la formació de les persones i reconeix les barreres que actualment existeixen en quant a mobilitat. Els signants es comprometen a potenciar l’oferta en FP dins de les seves fronteres, a optimitzar els recursos, a treballar per al reconeixement de la formació adquirida durant el període de mobilitat i a la cooperació amb els actors econòmics per tal que l’alumnat pugui fer les pràctiques.
 
Més de 1.000 alumnes participen en la mobilitat
 
Els diferents programes de mobilitat han permès durant el passat 2008 formar 1.000 alumnes catalans en diferents països, majoritàriament de la Unió Europea. Durant aquest període 66 centres han format part d’aquests programes i s’han presentat un total de 121 projectes diferents. La inversió econòmica per a dur-ho a terme ha estat de 1.041.534 euros.
 
L’alumnat català ha fet, durant el passat 2008, projectes de mobilitat en 18 països. La majoria d’estades formatives han estat a França, Itàlia, Regne Unit i Alemanya. 
 
Països mobilitat 2008
Alumnes
Alemanya
90
Àustria
17
Bèlgica
5
Croàcia
6
Dinamarca
16
Finlàndia
7
França
296
Grècia
2
Hongria
7
Irlanda
19
Itàlia
248
Lituània
6
Noruega
8
Països Baixos
4
Portugal
19
Regne Unit
224
Suècia
24
Xile
1
Total
999
 
 

13:00|.CosmoCaixa (c. Issaac Newton, 26)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, clourà la Conferència Europea sobre mobilitat a la Formació Professional.