L'IMPPC, nou centre d'investigació per predir i avançar cap al tractament personalitzat del càncer. Trobada informativa i visita dels mitjans de comunicació a l'IMPPC

query_builder   22 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

L'IMPPC, nou centre d'investigació per predir i avançar cap al tractament personalitzat del càncer. Trobada informativa i visita dels mitjans de comunicació a l'IMPPC

· L'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada s'inaugura el 25 de juny amb la visita del president de la Generalitat, José Montilla, per aquest motiu s'ha organitzat una trobada informativa i una visita dels mitjans de comunicació a l'IMPPC el
ATENCIÓ:
La informació i les imatges obtingudes en aquesta visita quedaran embargades fins que passi l’acte inaugural, que tindrà lloc el dia 25 de juny.
  
L’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada (IMPPC), nou centre d’investigació biomèdica ubicat en l’entorn de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol “Can Ruti”, s’inaugurarà de manera oficial dijous 25 de juny. Aquest projecte, que va veure la llum el 2006, ha assolit la seva plena capacitat de treball.
 
L’acte comptarà amb la presènciadel president de la Generalitat, José Montilla, de la consellera de Salut, Marina Geli del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet,  entre d’altres autoritats.
 
Per aquest motiu i per tal d’explicar amb detall les activitats del centre s’ha organitzat una trobada informativa dimarts 23 de juny a les 11 hores amb el Dr. Manuel Perucho i els membres del seu equip d’investigadors en la qual es lliurarà un dossier informatiu i es realitzarà una visita guiada de les instal·lacions només pels mitjans presents en la qual es podran enregistrar imatges, doncs el dia de la inauguració els mitjans gràfics i les televisions només podran seguir una part de la visita del president per la mancança d’espai. La informació i les imatges obtingudes en aquesta visita quedaran embargades fins que passi l’acte inaugural, que tindrà lloc el dia 25 de juny.
 
El projecte de l’IMPPC va començar a desenvolupar-se l’any 2006 amb la creació de la Fundació IMPPC. L’any següent es va organitzar el centre de recerca que es va construir el 2008. L’IMPPC, que se situa a prop d’altres centres de recerca de Barcelona fet que facilita el moviment dels investigadors que comparteixen plataformes tecnològiques, inicia el projecte per investigar els mecanismes bàsics pel desenvolupament de tumors.
 
L’IMPPC ha estat creat per la Generalitat de Catalunya (Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, i Departament de Salut) en col·laboració amb el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Badalona, l’Institut Català de la Salut (ICS), l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (HUGTiP) i la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut, Germans Trias i Pujol (FIICSGTiP).
 
 
La medicina predictiva com a paradigma de l’IMPPC
 
La medicina històricament s’ha basat en la actuació sobre el pacient un cop es presenten els símptomes de la malaltia. Així, tradicionalment s’ha aplicat el mateix tractament per a tots els pacients amb patologies similars.
 
Sota la direcció del doctor Manuel Perucho, l’IMPPC trenca amb aquest model i basa la seva filosofia de treball en la medicina predictiva - la medicina genòmica - enfocada als individus sans. La medicina predictiva genòmica avalua la susceptibilitat a determinades malalties per generar pràctiques clíniques preventives.
 
La missió de l’IMPPC és identificar les bases moleculars que permetin predir el desenvolupament del càncer i el seu tractament personalitzat. La seva feina començarà per la investigació de factors de risc per al càncer gastrointestinals i es coordinarà posteriorment amb d’altres grups de recerca que treballen en altres càncers. L’objectiu és aplicar, a la llarga, una medicina predictiva i personalitzada a tots els càncers.
 
En el futur, l’IMPPC serà un centre de referència en la predicció del càncer i la personalització del tractament.
 
Les seves activitats estan orientades a:
 
Ø      Investigar els mecanismes bàsics pel desenvolupament de tumors.
 
Ø      Contribuir a augmentar el coneixement dels factors de risc implicats en el desenvolupament del càncer, identificant les variants genètiques i epigenètiques que determinen la resistència/susceptibilitat davant la malaltia.
 
Ø      El descobriment de marcadors moleculars amb valor de diagnòstic i pronòstic.
 
Ø      La personalització del tractament mitjançant el desenvolupament d’estratègies d’anàlisi, de diagnòstic i de teràpia.
 
Ø      En definitiva, les fites fonamentals són la predicció, la personalització i la prevenció.
 
Aquest nou model de medicina predictiva està basada en coneixements farmacogenòmics i s’orienta a dissenyar pautes d’intervenció personalitzades per a cada pacient en funció del seu perfil molecular. La clau per a la pràctica d’una medicina totalment predictiva i personalitzada és la identificació dels factors de risc i dels mecanismes que fan que una persona sigui propensa a una malaltia. D’aquesta manera, els grups de recerca de l’IMPPC treballaran en les eines per identificar la propensió dels individus a diverses malalties i per esbrinar com aquesta propensió es distribueix en la població.
 
El doctor Manuel Perucho, un referent en la investigació
 
El director del centre, el doctor Perucho, té un gran reconeixement mundial per les seves investigacions. Ha publicat més de cent articles científics i ha escrit diferents publicacions. Les contribucions del Dr. Perucho han permès obtenir el coneixement de mecanismes moleculars bàsics del càncer. Entre d’altres èxits la seva tasca ha significat el descobriment, l’aïllament i la caracterització dels primers oncògens humans fonamentals en els càncers espontanis i hereditaris, o la identificació dels canvis moleculars en la Síndrome de Lynch, clau en la millora dels protocols d’investigació d’antecedents en famílies afectades i la millora del tractament.
 
El Dr. Perucho es planteja com a repte de futur aplicar aquests estudis a altres tipus de gens de susceptibilitat i resistència al càncer, la connexió entre envelliment i el càncer causat per acumulació d’alteracions epigenètiques i el paper etiològic d’aquestes alteracions en la generació de desordres genètics oncogènics.
 
 
Trobada informativa i visita dels mitjans de comunicació a l’IMPPC
 
ACTE:
 
Trobada informativa i visita per als mitjans de comunicació a l’IMPPC
      DÍA:
Dimarts, 23 de juny de 2009
HORA:
11.00 hores
LLOC:
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti)
Carretera de Canyet s/n. 08916 Badalona
 
 
 
Trobada informativa i visita dels mitjans de comunicació a l’IMPPC
 
Per tal d’explicar amb detall les activitats del centre s’ha organitzat una trobada informativa dimarts 23 de juny a les 11 hores amb el Dr. Manuel Perucho i els membres del seu equip d’investigadors en la qual es lliurarà un dossier informatiu.
 
A continuació, es realitzarà una visita guiada de les instal·lacions només pels mitjans presents en la qual es podran enregistrar imatges que quedaran embargades fins que passi l’acte inaugural, que tindrà lloc el dia 25 de juny.
 
 
El dia 25 de juny a les 11.30 hores, durant la inauguració de les instal·lacions, els mitjans gràfics i televisions podran seguir només una part de la visita del president per la mancança d’espai dels laboratoris.
 
 

11:00|.Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti)|Badalona (El Barcelonès)

Visita dels mitjans de comunicació a l'Institut de Medicina Predictivia i Personalitzada del Càncer . Per a tots aquells mitjants que estiguin interessats en cobrir la inauguració de l'IMPPC el dia 25 de juny, que anirà a càrrec del president de la Generalitat, José Montilla, s'ha organitzat una trobada informativa prèvia i una visita dels mitjans de comunicació a la seu de l'IMPPC