El concert de Sílvia Pérez Cruz i un cicle dedicat al poeta Joan Maragall seran els eixos centrals

La Generalitat de Catalunya a Madrid celebrarà la Diada de Sant Jordi i la Setmana de la Cultura Catalana 2011

query_builder   19 abril 2011 16:35

event_note Nota de premsa

El concert de Sílvia Pérez Cruz i un cicle dedicat al poeta Joan Maragall seran els eixos centrals

La Generalitat de Catalunya a Madrid celebrarà la Diada de Sant Jordi i la Setmana de la Cultura Catalana 2011

 
El Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya en Madrid, presentarà la Setmana de la Cultura Catalana 2011 entre el 25 i el 30 d’abril, amb un programa que inclou exposicions, conferències, presentacions de llibres, carpa turística, concerts de música, lectures, conta contes i fins i tot cinema amb la col·laboració de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas. Prèviament, dissabte 23 d’abril tindrà lloc la festivitat de Sant Jordi, motiu pel qual a partir de les 10:30h del matí i fins a les 23h, Blanquerna obrirà les seves portes sense interrupció obsequiant als seus clients amb roses.
Dos seran els eixos centrals de la Setmana de la Cultura Catalana 2011. En primer lloc, els actes i exposicions organitzats amb motiu de l’Any Maragall per commemorar el centenari de la mort del poeta Joan Maragall i els 150 anys del seu naixement. En aquest sentit ha col·laborat l’Institució de les Lletres Catalanes juntament amb l’entitat Any Maragall 2010-2011.
El segon gran eix de la Setmana serà un concert de la cantant catalana Sílvia Pérez Cruz, per la qual cosa s’ha comptat amb la col·laboració del Círculo de Bellas Artes. Aquest concert s’inscriu dintre dels actes de la XV Lectura Continuada del Quixot i la coneguda Noche de los Libros de Madrid.
 
SILVIA PÉREZ CRUZ EN CONCERT DURANT  LA NOCHE DE LOS LIBROS
La nit del 27 d’abril (a les 22 hores, al Círculo de Bellas Artes) actuarà la cantant catalana Sílvia Pérez Cruz (Palafrugell, 1983), una de las veus joves més importants de la música popular de Catalunya els darrers anys. És una veu càlida i delicada que combina la improvisació del jazz, la força i el ritme del flamenc, els melismes del fado i la proximitat de la cançó de tasca. Ha rebut el Premi de composició Miquel Martí Pol 2009 per la musicalització del poema de Maria Mercè Marçal “Covava l’ou de la mort blanca”. També va rebre el Premio Altaveu 2009 i el Premi al Millor disc 2009 revista JAÇ per “We Sing Bill Evans” de Joan Díaz trio & Sílvia Pérez Cruz.
 
Sílvia Pérez Cruz ha protagonitzat diversitat de projectes de música, teatre i dansa i, a més, ha treballat amb coneguts noms de diversos estils musicals com ara Toti Soler, o dintre del Jazz amb Javier Colina, Rai Ferrer, Perico Sambeat, LLibert Fortuny; dins del flamenc amb Duquende, Chicuelo, Calima, Javier Galiana & Spice Berberechos; en música folk amb Eliseo Parra o Raúl Fernández Refree, entre molts altres.
 
PROGRAMACIÓ DE LA SETMANA DE LA CULTURA CATALANA 2011
EXPOSICIONS AMB MOTIU DE L’ANY MARAGALL:
 “JOAN MARAGALL, EL POETA EXTASIAT”, adaptació de la mostra que es va presentar al vestíbul principal del Teatre Nacional de Catalunya –TNC- durant les funcions de Joan Maragall, La Llei d’amor, el mes d’octubre de 2010. Estableix un recorregut cronològic per la vida del poeta i analitza els seus vincles amb el teatre.
“DRAKCELONA” Exposa els dracs de Barcelona, representacions de pedra, forja, fusta o mosaic. Prop de quatre-cents han estat captats per la càmera fotogràfica de l’andorrà establert a Barcelona Josep Martínez, qui, durant quatre anys, els ha anat localitzant i retratant.
 
ACTIVITATS PROGRAMADES:
DILLUNS 25 D’ABRIL.
- Presentació del llibre “La Setmana Tràgica. Tres articles de Joan Maragall”, d’ Hilari Raguer. 19:30 hores. Centre Cultural Blanquerna.
DIMARTS 26 D’ABRIL.
- Projecció de la pel·lícula Pa Negre i posterior col·loqui amb el director Agustí Villaronga. 19 hores. Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas.
- Taula rodona “Joan Maragall: Aproximació històrico-poètica” amb la participació d’ Adolfo Sotelo Vázquez i Ignasi Moreta. 19:30 hores. Centre Cultural Blanquerna.
DIMECRES 27 D’ABRIL.
- Carpa de carrer amb material turístico-cultural de Catalunya, organitzada per l’Agència Catalana de Turisme i el Centre Cultural Blanquerna. De 10:30 h a 24 h.
- Presentació del llibre El Quixot a Barcelona en edició bibliòfil. Jordi Cerdà i Claude Jeanmart es van inspirar en el viatge i les aventures del Quixot i Sancho Panza a Barcelona per crear aquesta edició amb 21 imatges. 18:30 hores. Centre Cultural Blanquerna.
- Concert de Sílvia Pérez Cruz al Círculo de Bellas Artes a les 22 hores. Per entrevistes o assistir al concert caldrà trucar al telèfon 91524 10 02 / 00 (premsa delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid)
DIJOUS 28 D’ABRIL.
- Una mirada al temps de Miquel Martí i Pol. Actuació de l’actriu Rosa Cadafalch. A les 19 hores a la Biblioteca del Cercle Català de Madrid.
- Presentació del llibre Drakcelona, de Josep Martínez, que conté imatges de dracs que ha captat amb la seva càmera fotogràfica des de fa anys. L’exposició de les seves imatges és al Centre Cultural Blanquerna, però la presentació del llibre és al Cercle Català, a les 19:30 hores, amb la participació de Silvia Tarragona.
-L’elogi de la cançó. Recital de cançons sobre poemes de Joan Maragall cantades pel cantautor Ignasi Roda, acompanyat dels músics Josep Antón García i Vassil Lambrinov. A les 20:30 hores al Centre Cultural Blanquerna.
DIVENDRES 29 D’ABRIL.
- DAKOTA. Representació de l’obra de teatre Dakota, de Jordi Galcerán, a càrrec del Grup Santiago Rusiñol. 19:30 hores. Cercle Català de Madrid.
- Espectacle “Seqüències per a Maragall”, formació que ha musicat una selecció de textos de Maragall. El resultat són unes composicions innovadores que conserven les arrels clàssiques amb la veu de Diana Palau. A les 19:30 hores al Centre Cultural Blanquerna.
DISSABTE 30 D’ABRIL.
- Taller de Clown i improvisació. Espectacle per als nens. A les 11:30 hores al Centre Cultural Blanquerna.
- Cercaviles, balls de carrer i grallers. Cercle Català de Madrid, a partir de les 17 hores. A les 20 hores, Ball popular de Festa Major.
 
S’adjunta el programa d’activitats de la Setmana de la Cultura Catalana. També es pot consultar al web www.ccblanquerna.cat
Telèfon Premsa 91524 10 02/ 00
1  

Fitxers adjunts

Programació

Programació
PDF | 48