La consellera Irene Rigau i el conseller F. Xavier Mena presideixen la presa de possessió de la presidenta del Consell Català de Formació Professional

query_builder   21 abril 2011 15:34

event_note Nota de premsa

La consellera Irene Rigau i el conseller F. Xavier Mena presideixen la presa de possessió de la presidenta del Consell Català de Formació Professional

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, presidiran el proper dimarts dia 26 d’abril l’acte de presa de possessió de la presidenta del Consell Català de Formació Professional, Teresa Casanovas. També hi seran presents, per part del departament d’Ensenyament, la secretaria general, Maria Jesús Mier, i el secretari de Polítiques Educatives, Lluís Font; i, per part del departament d’Empresa i Ocupació, el secretari general d’Empresa i Ocupació, Enric Clotet, i la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sanchez.
 
L’acte començarà a les 9 del matí amb els parlaments de la presidenta del Consell Català de Formació Professional, Teresa Casanovas; del conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena; i de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.
 
Aquest nomenament s’emmarca en les diferents actuacions que contempla el nou model d’orientació, capacitació i formació professional que impulsa el Govern de la Generalitat. Un model que fomenta la integració dels subsistemes de formació professional – inicial, ocupacional i continua – que ha de permetre als joves tenir un ofici, a partir de la formació dual i en alternança a l’aula i al “taller” i per tant facilitar-los més i millor l’accés a un lloc de treball. El Govern aposta per un sistema de formació professional que aporti una millor i més ràpida resposta als reptes de futur, que esdevingui un element clau per facilitar la recuperació econòmica, i millori l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses.
 
El Consell Català de Formació Professional, adscrit al Departament  d’Ensenyament, és l'òrgan de consulta i assessorament en matèria de formació professional, amb caràcter no vinculant, del Govern de la Generalitat i compta amb la participació de les organitzacions empresarials, sindicals i entitats públiques de tot l’àmbit de la formació professional, tant reglada com no reglada.


 
21 d’abril de 2011