Aquest migdia finalitza el període d'acreditacions per a l'acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi

query_builder   27 abril 2011 14:35

event_note Nota de premsa

Aquest migdia finalitza el període d'acreditacions per a l'acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi

  • El president de la Generalitat lliurarà demà aquesta distinció a 29 personalitats i 15 entitats
  • Televisió de Catalunya oferirà senyal institucional de la cerimònia
 
Avui, dimarts 26 d’abril, a les 14 hores, finalitza el termini d’acreditacions per als mitjans que vulguin cobrir el lliurament de la Creu de Sant Jordi. Recordem que els mitjans que no disposin de l’acreditació permanent del Palau, s’hauran d’acreditar prèviament davant aquest Gabinet de premsa. Cal enviar un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, indicant nom, cognoms, DNI, mitjà de comunicació al qual es pertany i càrrec que s’ocupa.
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà demà, dimecres 27 d’abril, la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L’acte tindrà lloc a les 18.00 hores, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 (si bé les primeres distincions no es van donar fins l’any següent) per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.
 
Després de la lectura del decret de concessió dels guardons, el president entregarà la Creu a les diferents personalitats i entitats. Seguidament, hi haurà parlaments d’un representant dels premiats i del president de la Generalitat. L’acte acabarà amb una fotografia de família i una recepció al Pati dels Tarongers.
 
(Nota: S’ajunta la relació de guardonats amb la Creu de Sant Jordi 2011)
 
Cobertura informativa
Televisions
Degut a les limitacions d’espai, les càmeres de TV no podran accedir al Saló de Sant Jordi. TV3 oferirà el senyal institucional de l’acte que penjarà a Collserola des de 15 minuts abans del seu inici. Per a qualsevol informació complementària caldrà posar-se en contacte amb producció dels serveis informatius de TV3: Xavier Serra (93 499 46 00).
 
Un cop acabat l’acte, totes les televisions podran accedir a la Galeria Gòtica, on podran prendre imatges de la recepció que s’oferirà als convidats i recollir les declaracions que facin els guardonats a l’espai habilitat per a tal efecte.  
 
Fotògrafs
S’instal·larà una tarima per a la premsa gràfica dins el Saló des d’on podran agafar les imatges del decurs de l’acte.
 
Resta de mitjans
La resta de mitjans podran seguir l’acte des de la sala de premsa del Palau, on disposaran de so i imatge en directe.

Espai de declaracions
Un cop finalitzat l’acte, s’habilitarà un espai a la Galeria Gòtica per a declaracions, per tal que els guardonats que vulguin puguin atendre els mitjans. Tots els mitjans podran accedir a aquest punt per enregistrar les intervencions directament.
 
 
Per a aquells mitjans que ho necessitin, aquest Gabinet de premsa facilitarà fotografies de l’acte i de cadascun dels guardonats, aproximadament dues hores després de la finalització del lliurament. Podran descarregar-se a la web: www.gencat.cat/presidencia/creusantjordi
 

1  

Fitxers adjunts

Convocatòria en pdf

Convocatòria en pdf
PDF | 83