S'inaugura l'exposició Infants de Madagascar, de Joan Mestre, en el marc del projecte Territoris Creatius

query_builder   18 maig 2011 11:28

settings_input_antenna Convocatòria

S'inaugura l'exposició Infants de Madagascar, de Joan Mestre, en el marc del projecte Territoris Creatius

 
  • La mostra, promoguda pels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, es podrà veure fins al 17 de juny a la Casa de la Generalitat
  • Les diverses fotografies que recull mostren la mirada humanista de Joan Mestre i el seu do de captar l'espontaneïtat
.
 
El director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, inaugurarà dijous vinent, 19 de maig, a les 20 hores, l’exposició de fotografia Infants de Madagascar, de Joan Mestre. També participaran a l’acte el mateix autor del projecte i la crítica d’art i docent Assumpta Rosés.
 
Es tracta de la primera exposició del cicle Territoris Creatius · Arts visuals 2011, una iniciativa que té per objectiu donar difusió i projecció de l’obra dels artistes visuals del Camp de Tarragona que actualment estan en actiu i, alhora, apropar l’art a la ciutadania. L’exposició Infants de Madagascar es podrà visitar a la Casa de la Generalitat (c. Major, 14) fins al 17 de juny.
 
Tal com explica la mateixa Assumpta Rosés a l’article crític que ha preparat per acompanyar l’exposició, “Joan Mestre és comptable de professió i viatger de vocació. [...] Viatja pel seu compte o amb petits grups organitzats a fi de conèixer terres i pobles, d’observar-ne la cultura i la societat. Una càmera de fotos l’ha acompanyat en els seus viatges i ha mirat paisatges i persones a través de l’objectiu. És un fotògraf aficionat i autodidacte i es dedica a la fotografia de manera intensiva només durant els viatges. En les seves imatges conflueixen els conceptes de reportatge, document de memòria i el de mirada intencionada, significada en la captura”.
 
“Les col·leccions de fotografies no havien sortit de l’àmbit particular fins que aquests infants de Madagascar se li van revelar com un conjunt temàtic que mereixia un tracte especial i va sentir l’impuls d’exposar-lo. A través dels nens veiem la lluminositat especial del país, el valor cultural del color, la bellesa dels rostres de pell fosca i trets moderats per la influència de races orientals. També percebem la vitalitat i l’alegria, la pobresa (que no misèria), ben portada enmig d’una natura generosa i amable. Cada nen, nena o grup ens mostra una situació vital senzilla, i un segon terme darrere l’aparença: el misteri del món interior de les persones.”
 
El cicle Territoris Creatius · Arts visuals 2011 estarà format per aquesta exposició i per tres propostes més, pertanyents als creadors Jordi Llort, Jordi Martorell i Lídia Porcar i Esperança Cobo. La selecció dels participants es va fer d’entre els 24 projectes que es van presentar a una convocatòria pública publicada el març d’enguany i adreçada a creadors inscrits a Territoriscreatius.cat. Un jurat format per Cèlia del Diego, crítica d'art, comissària i directora del Centre d’Art de Tarragona, Assumpta Rosés, crítica d'art, historiadora, docent i directora d'Artiga, i Antonio Salcedo, crític i professor d'art a la Universitat Rovira i Virgili, va triar els projectes resultants, que responen a llenguatges molt diversos (fotografia, il·lustració, llibres d’artista i audiovisuals).
 
Territoris Creatius (http://www.territoriscreatius.cat) és una iniciativa engegada el 2009 pels Serveis Territorials de Cultura amb la complicitat de la Universitat Rovira i Virgili que té l’objectiu de difondre internacionalment i impulsar l’obra dels creadors de les comarques de Tarragona en els diversos àmbits de l’art (literatura, música, arts escèniques i arts visuals).
 
 
Més informació:
 
Rosa Comes (coordinació tècnica-ST Cultura)
977 25 14 71 / rcomesc@gencat.cat

20:00|. Casa de la Generalitat (c. Major, 14)|Tarragona (Tarragonès)

El director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, inaugurarà l'exposició de fotografia Infants de Madagascar, de Joan Mestre.