Presentació de "Nedar", una reflexió sobre la memòria històrica i l'alzheimer

query_builder   22 octubre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació de "Nedar", una reflexió sobre la memòria històrica i l'alzheimer

Dijous, 23 d'octubre de 2008, a les 11 h, al cinema Alexandra de Barcelona
Demà, 23 d’octubre de 2008, a les 11 hores,  es presentarà la pel·lícula “Nedar” al cinema Alexandra de Barcelona. La pel·lícula, dirigida per Carla Subirana, produïda per Benecé juntament amb TV3 i distribuïda per Barton Films, ha comptat amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat.
 
“Nedar” és un viatge a través de les escletxes de la memòria de tres generacions de dones soles que s'enfronten a un secret guardat durant anys. Un avi afusellat el 1940 és el punt d'arrencada d’una reflexió sobre la pèrdua de la memòria col·lectiva i familiar (una àvia que va morir d’alzheimer i una mare que pateix la mateixa malaltia). La pel·lícula s’estrenarà en la secció de Temps d’Història de la 53 Semana Internacional de Cinema de Valladolid (27 i 28 d’octubre) i s’estrenarà als cinemes el divendres, 7 de novembre.
 
En la presentació participaran el cap de l’Àea de Difusió, Projectes i Assessorament Històric de la DG de la Memòria Democràtica,Ignasi Sardà; la directora del film, Carla Subirana; el productor de Benecé, Xavier Atance; la productora delegada de TVC, Rosa Bosch. També hi intervindran la doctora especialista en alzheimer, Dra.Boada, i l’historiador i periodista de La Vanguardia, Josep Maria Sòria.
 
Després del passi de la pel·lícula (11 h) es farà la roda de premsa (12.30 h). Cal confirmar assistència a l’acte per telèfon (93 2840719) o bé per correu electrònic (comunicacio@benece.es).

11:00|.Cinema Alexandra (Rbla/. Catalunya, 90)|Barcelona (El Barcelonès)

Presentació de la pel·lícula Nedar