Presentació de la nova revista catalana d'història Segle XX

query_builder   1 desembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació de la nova revista catalana d'història Segle XX

Dimarts, 2 de desembre, a les 9.30 hores, la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà en la jornada de presentació al Palau de la Virreina
En la jornada, els historiadors Sebastian Balfour, Santos Juliá i Josep Fontana tractaran sobre la història del segle passat, nació i identitat a l’Espanya contemporània i la nova història de la Guerra Freda
 
La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà dimarts vinent, 2 de desembre (9.30 h), en la jornada de presentació de la revista Segle XX, una nova publicació catalana especialitzada en la història d’aquest segle. La revista, editada per Afers, neix d’una col·laboració entre historiadors universitaris i la Fundació Cipriano Garcia- Arxiu Històric de la CONC.
 
L’acte l’han organitzat Segle XX i la Fundació Cipriano Garcia, amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica. També participaran en la inauguració de la jornada, el catedràtic d’Història Contemporània de la UB i director de Segle XX, Andreu Mayayo; el director de la Fundació Cipriano García – Arxiu Històric de CCOO de Catalunya i subdirector la nova publicació, Javier Tébar, i l’editor d’Afers, Vicent Olmos. 
 
En la jornada, el professor emèrit d’Estudis Espanyols Contemporanis a la Universitat d’Econòmiques de Londres, Sebastian Balfour, pronunciarà la conferència “Nació i identitat a l’Espanya contemporània”; i el catedràtic d’Història del Pensament Polític i de Moviments Socials de la UNED, Santos Juliá, parlarà sobre la història dels intel·lectuals al segle XX. Per la seva banda, el catedràtic emèrit d’Història i Institucions, Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives –UPF, Josep Fontana,parlarà sobre la nova història de la Guerra Freda.
 
La nova publicació, Segle XX, té per objectiu donar a conèixer la recerca històrica i els principals debats historiogràfics amb una voluntat crítica i plural. La revista s'estructura en tres grans seccions: Recerques i assaigs, Debats, i Ressenyes i notes de lectura. En aquestes, es donaran a conèixer tesis doctorals inèdites, es publicaran debats entre dos autors, etc.

09:30|.Palau de la Virreina (La Rambla, 99)|Barcelona (El Barcelonès)

La directora general de la Memòria Democràtica, Maria Jesús Bono, participarà en la jornada de presentació de la nova revista catalana d'història Segle XX.