El conseller Saura presenta les conclusions del procés participatiu sobre l'adaptació de la ILP al món local

query_builder   2 desembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Saura presenta les conclusions del procés participatiu sobre l'adaptació de la ILP al món local

Dimecres, 3 de desembre, a les 17.45 h, a la seu del DIREP a Barcelona
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presidirà demà la presentació de les conclusions del procés participatiu sobre la regulació de la iniciativa ciutadana municipal. També hi intervindran el director general de Participació Ciutadana, Marc Rius, i el subdirector de participació en l’àmbit local, Fernando Pindado. Es tracta d’un procés de debat sobre com adaptar a la política municipal el que es coneix com a Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Si la ILP permet als ciutadans promoure noves lleis al Parlament, la iniciativa ciutadana municipal hauria de permetre als ciutadans intervenir en un ple, proposar noves normatives municipals o la convocatòria d’una consulta popular. 

Demà, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació presentarà el resultat d’un procés de debat que ha recollit l’opinió de 140 regidors, tècnics municipals, entitats i veïns a títol individual que han participat en diferents reunions a les 7 demarcacions catalanes. Del procés es poden extreure les bases de la futura regulació de la iniciativa ciutadana municipal, que preveurà qui i com pot demanar intervenir en un ple, l’adopció d’un acord o la convocatòria d’una consulta. 

Abans de l’inici de l’acte, a les 17.45h, el conseller atendrà els mitjans

17:45|.Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (c. Diputació, 355)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presentarà les conclusions del procés participatiu sobre la Iniciativa Legislativa Popular local.