Primera visita institucional del conseller de Governació, Jordi Ausàs, a la Val d'Aran

query_builder   28 març 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Primera visita institucional del conseller de Governació, Jordi Ausàs, a la Val d'Aran

El conseller es reunirà amb el síndic d'Aran i signarà un conveni entre l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i el Govern aranès
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, farà dilluns, 31 de març, la primera visita institucional a la Val d’Aran com a gest de  reconeixement de la realitat occitana. Acompanyat del director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Carles Ramió, i del coordinador territorial de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy, el conseller es reunirà amb el síndic d’Aran, Francesc Boya, i signarà un conveni entre l’EAPC i el Conselh Generau d’Aran per a la realització de cursos d’aranès.
 
El conseller arribarà a la seu del Conselh Generau d’Aran a les 11 hores. Allà el rebrà el síndic d’Aran, Francesc Boya, amb qui es reunirà després de signar en el Llibre d’Honor. El conseller i el síndic abordaran, entre altres temes, la nova Llei d’Aran, que ha de regular-ne el règim especial, els traspassos pendents i l’encaix d’Aran en la nova organització territorial.
 
A les 11.40 hores tindrà lloc la signatura del conveni entre l’EAPC i el Govern aranès per a la realització de cursos d’aranès i, a continuació, el conseller de Governació i Administracions Públiques i el síndic d’Aran atendran els mitjans de comunicació a la sala d’actes del Conselh.
 
Posteriorment, a les 12.15 hores, el conseller mantindrà una trobada amb els membres del Ple del Conselh Generau d’Aran a la Casa del Senyor d’Arròs i visitarà l’arxiu general d’Aran.
 
El conseller de Governació també visitarà l’Ajuntament de Vielha e Mijaran. A les 10 hores arribarà al consistori on, després de signar en el Llibre d’Honor, es reunirà amb l’alcalde, Josep Calbetó.

11:40|.Conselh Generau d'Aran (Passeg dera Libertat, 16)|Vielha e Mijaran (Era Val d'Aran)

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, farà la primera visita institucional a la Val d’Aran com a gest de reconeixement de la realitat occitana. Acompanyat del director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Carles Ramió, i del coordinador territorial de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy, el conseller es reunirà amb el síndic d’Aran, Francesc Boya, i signarà un conveni entre l’EAPC i el Conselh Generau d’Aran per a la realització de cursos d’aranès.