El director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat participa en la inauguració del curs de l'IDHC

query_builder   28 març 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat participa en la inauguració del curs de l'IDHC

Dilluns, 31 de març, a les 18.00 h, al Col·legi d'Advocats de Barcelona
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà dilluns, 31 de març (18.00 h), en la inauguració del XXVII curs de drets humans de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC). L’edició d’enguany se centrarà en la situació dels drets humans al món i la legislació sobre aquest àmbit, 60 anys després de la Declaració Universal dels DDHH.
 
En l’acte també intervindran el professor de Dret Internacional Públic de la UB i president l’IDHC, Jaume Saura; la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas, i el director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, David Minoves. Després, el fundador de Sonrisas de Bombay, Jaume Sanllorente, pronunciarà la conferència inaugural del curs “60 anys després: els drets humans més enllà de l’ONU”.
 
En el curs es reflexionarà sobre els nous instruments de protecció universal dels drets humans i els reptes d’Espanya en aquesta matèria, la garantia dels drets en la Constitució espanyola i el sistema i funcionament del Tribunal Europeu de Drets Humans, entre d’altres temes. Hi participaran professionals en dret com el responsable del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l’Àfrica dels Grans Llacs, Jordi Palou, que parlarà sobre “Crims de guerra i crims contra la humanitat a l’Àfrica Central”. Per la seva banda, la directora de la Divisió d’Igualtat de Gènere i Acció contra la Trata al Consell d’Europa, Marta Requena, parlarà sobre “El nou Conveni del Consell d'Europa sobre la lluita contra la tracta d'éssers humans”.
 
L'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) va néixer fa més de vint anys a Barcelona amb l’objectiu de defensar les llibertats i la democràcia al món, i així com l'expansió dels drets polítics, econòmics, socials i culturals.
 
L’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans és la unitat de la Generalitat responsable de promoure una cultura de la pau i respecte als drets humans i ha estat la impulsora del projecte de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

18:00|.Col·legi d'Advocats de Barcelona (c. Mallorca, 283)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en la inauguració del curs de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.