La UAB, la Generalitat i la Diputació de Barcelona analitzen la participació de la immigració en la política local

query_builder   2 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La UAB, la Generalitat i la Diputació de Barcelona analitzen la participació de la immigració en la política local

Demà, 3 d'abril, el director general de Participació Ciutadana de la Generalitat intervindrà en la inauguració de les X Jornades Internacionals de Participació a la UAB
El director general de Participació Ciutadana de la Generalitat, Marc Rius, intervindrà demà dijous, 3 d’abril (9.30 h), en la inauguració de les X Jornades Internacionals de Participació, organitzades per la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb la DG de Participació Ciutadana i la Diputació de Barcelona.
 
En aquesta jornada, experts en sociologia i representants de l’administració local en l’àmbit de participació analitzaran el paper de la immigració en la política local i el desenvolupament dels barris. En la inauguració també intervindran el degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, Josep M. Sanahuja; el director del Màster de Participació i Polítiques Locals, Fausto Miguélez, i el diputat delegat de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Xavier Amor.
 
En la desena edició de les Jornades Internacionals de Participació, el president del Forum per a la Integració Social dels Immigrants i professor de sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, Lorenzo Cachón, parlarà sobre “Immigració: problemes, oportunitats i polítiques d’igualtat”. Més tard, hi haurà una taula rodona sobre immigració i participació en les polítiques locals, que comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, i de la coordinadora del Programa Migracions de la Fundació CIDOB, Gemma Pinyol, entre d’altres.
 
A la tarda, regidors i tècnis en participació ciutadana, així com representants d’associacions de veïns i d’immigrants, participaran en els tallers “Immigració i integració” i “Desenvolupament de Barris”.
 
La Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat treballa per promoure una participació més directa i continuada de la ciutadania en les polítiques públiques. El seu objectiu també és difondre la cultura de la participació i vetllar per la qualitat dels espais i els processos participatius.

09:30|.Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. Edifici B (Campus de la UAB). Bellaterra|Cerdanyola del Vallès (El Vallès Occidental)

El director general de Participació Ciutadana, Marc Rius, intervindrà en la inauguració de les X Jornades Internacionals de Participació a la UAB.