El president Mas presidirà dilluns la sessió de treball dels presidents de l'Euroregió Pirineus Mediterrània

query_builder   10 febrer 2012 11:20

event_note Nota de premsa

El president Mas presidirà dilluns la sessió de treball dels presidents de l'Euroregió Pirineus Mediterrània

 
  • Les sessions de treball seran a porta tancada, però a l’acabar  els presidents faran una compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació
  • Catalunya exerceix la presidència d’aquest organisme des del passat mes d’abril
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà dilluns vinent , dia 13 de febrer, la reunió de presidents de les regions que conformen l’Euroregió en el marc de les jornades de treball que se celebraran durant tota la jornada al Palau de la Generalitat, coincidint amb la presidència de Catalunya a aquest organisme. Posteriorment, els presidents de Catalunya, de les regions franceses de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées i el conseller de la Presidència de les Illes Balears faran una compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació.
 
La reunió, que es farà a porta tancada, començarà a les 13 hores i els mitjans que ho desitgin podran prendre imatges a l’inici. El president Mas, acompanyat  dels secretaris de Govern, Germà Gordó, i  d’Afers Exteriors, Senén Florensa, iniciarà aquesta trobada amb la seva intervenció.  Tot seguit,  es presentaran les conclusions de les trobades sectorials que s’hauran celebrat prèviament  i, a continuació, intervindran els presidents de Languedoc-Roussillon, Christian Bourquin;  el conseller de la Presidència de les Illes Balears, Antonio Gómez, i el president de Midi-Pyrénées, Martin Malvyn.  El president Mas clourà aquesta sessió amb un parlament.
 
Un cop acabada aquesta sessió de treball, a les 14 hores, a  la Sala de premsa del Palau de la Generalitat, els presidents de les quatre regions faran compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació . Hi haurà traducció simultània en català i francès d’aquesta compareixença conjunta.
 
Prèviament, durant el matí, també hi haurà hagut reunions sectorials on els principals experts discutiran les noves línies d’actuació en els seus àmbits: universitat, innovació; desenvolupament econòmic, i cultura, entre d’altres.  Durant aquestes jornades un representant de cara àrea presentarà les seves propostes d’acció als presidents de Catalunya, les Illes Balears i de les regions franceses de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.
 
L’Euroregió Pirineus Mediterrània  és un projecte de cooperació política entre les comunitats autònomes de Catalunya i les Illes Balears i les regions franceses de Languedoc Roussillon i Midy-Pyrénées. Va néixer el 2004 amb l’objectiu de crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament i creixement sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori.  L'any 2009 l'Euroregió es va dotar d'una Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT), una eina amb personalitat jurídica per facilitar el treball i la col·laboració entre aquests territoris, així com l'accés a finançament de la Unió Europea.   
 
Catalunya exerceix la presidència  rotatòria de l’Euroregió des del passat mes d’abril, que li va transferir en un acte que es va celebrar a Perpinyà el president de Languedoc-Roussillon, Christian Bourquin
 

2  

Fitxers adjunts

Convocatòria portes obertes Cambrils

Convocatòria portes obertes Cambrils
PDF | 45

Anunci portes obertes Cambrils

Anunci portes obertes Cambrils
PDF | 824

14:00|Roda de premsa dels presidents que formen l'Euroregió .Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, conjuntament amb els presidents de Languedoc-Roussillon, Christian Bourquin, i de Midi-Pyrénées, Martin Malvyn, i el conseller de la Presidència de les Illes Balears, Antonio Gómez, faran una compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació, després de la sessió de treball de l'Euroregió Pirineus Mediterrània. Prèviament, a les 13h, els mitjans gràfics que ho desitgin podran prendre imatges a l'inici d'aquesta sessió de treball, que se celebrarà a porta tancada. En aquesta reunió, per part catalana, també hi prendran part els secretaris de Govern, Germà Gordó; d'Afers Exteriors, Senén Florensa, de Cultura, Xavier Solà, i d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà.