Presentació del llibre "Homosexuals i transsexuals: els altres represaliats i discriminats del franquisme"

query_builder   20 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació del llibre "Homosexuals i transsexuals: els altres represaliats i discriminats del franquisme"

Dimarts, 21 d'abril (19 h), la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà en la presentació del llibre a l'Ajuntament de Barcelona
La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà dimarts, 21 d’abril (19 h), en la presentació del llibre “Homosexuals i transsexuals: els altres represaliats i discriminats del franquisme, des de la memòria històrica”. El llibre l’ha coordinat José Benito Eres juntament amb Carlos Villagrasa amb el suport de la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. En l’acte, també participaran els coordinadors del llibre, el regidor de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Mestre, i el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Màrius Garcia.
 
El llibre recull diferents aspectes de la repressió a homosexuals i transsexuals durant el franquisme. També es tracta la persecució de l’homsexualitat sota el nazisme i s’inclou una entrevista sobre aquest aspecte amb l’activista gai, periodista i investigador, Jean le Bitoux. A més, es recull la veu de testimonis de la repressió, com ara Sílvia Reyes, es tracta la Llei sobre Perillositat i Rehabilitació Social i s’exposa la persecució dels homosexuals a la Barcelona franquista a través de les fonts policials i judicials. L’obra s’emmarca en el projecte sobre Els altres represalitats i incriminats del franquisme: Els col.lectius LGTB (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) , que ha rebut el suport de la DG de la Memòria Democràtica.
 
D’altra banda, dimarts al matí (10.30 h) José Benito Eres i Carlos Villagrasa presentaran el llibre a l’Altell del Cafè de l’Òpera, antic lloc de trobada clandestina d’homosexuals i transsexuals. També hi participarà Antonio Abenza, com a testimoni de la repressió, que va ser detingut i empresonat per la Ley de Vagos y Maleantes de 1954.
 
Per a la presentació del llibre de les 10.30 h, cal confirmar l’assistència al Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (Tel. 620550768).

19:00|.Ajuntament de Barcelona. Saló de Cròniques (pl. Sant Jaume, 1)|Barcelona (El Barcelonès)

La directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, participarà en la presentació del llibre “Homosexuals i transsexuals: els altres represaliats i discriminats del franquisme, des de la memòria històrica”.