El Memorial Democràtic lliura dilluns el II Premi de teatre 14 d'abril al Romea

query_builder   30 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El Memorial Democràtic lliura dilluns el II Premi de teatre 14 d'abril al Romea

Dilluns, 4 de maig (20 h), el Teatre Romea acollirà l'acte de lliurament, que inclourà una lectura dramatitzada de l'obra de Joan Cavallé que va guanyar la primera edició del premi
El director general del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, lliurarà dilluns vinent, 4 de maig (20 h), el II Premi 14 d’abril de teatre, un guardó que premia textos dramàtics inèdits que contribueixin a recuperar la memòria històrica a través de les arts escèniques.  El guardó, el més ben dotat per a textos teatrals a Catalunya (12.000€), pretén millorar el coneixement sobre la II República; la Generalitat republicana; la Guerra Civil; la repressió franquista; l’exili i la deportació i els valors i les accions de l’antifranquisme. 
L’acte de lliurament, presentat pel periodista Xavier Graset, inclourà una lectura dramatitzada de l’obra guanyadora de la primera edició del premi: Peus descalços sota la lluna d’agost, de Joan Cavallé. L’obra, que interpretaran Pep Planas, Aina Calpe i Enric Llort, parteix de la troballa de les restes de quatre persones en un marge. L’autor, Joan Cavallé, no situa l’escena en cap guerra concreta, però descriu un paisatge similar al que es va viure a Catalunya els últims dies de la Guerra Civil.

En l’acte també es presentarà l’edició de l’obra guanyadora de la primera edició del premi, i dels dos accèssits, De vegades la pau, de Josep M. Diéguez, i  El cobert, d’Angelina Llongueras. Les tres obres les ha publicat l’Editorial Arola dins la col·lecció Textos a part. Teatre contemporani

El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació (DG de Memòria Democràtica) va convocar el guardó per primer cop el 2007, amb l’objectiu de promoure la recuperació de la memòria històrica a través del teatre i que el lliurament del premi serveixi per commemorar cada any la proclamació de la II República el 14 d’abril de 1931. 

Dilluns al matí es donarà a conèixer l’obra guanyadora i el seu autor/a en una nota embargada.

20:00|.Teatre Romea (c. Hospital, 51)|Barcelona (El Barcelonès)

El director general del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, lliurarà el II Premi 14 d’abril de teatre, un guardó que premia textos dramàtics inèdits que contribueixin a recuperar la memòria històrica a través de les arts escèniques.