Inauguració de l'itinerari museïtzat del camp d'aviació de Rosanes a les Franqueses del Vallès

query_builder   19 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Inauguració de l'itinerari museïtzat del camp d'aviació de Rosanes a les Franqueses del Vallès

Dissabte, 20 de juny (18 h), el director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, participarà en l'acte d'inauguració
L’itinerari del camp d’aviació ha rebut el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica i s’incorporarà a la Xarxa d’Espais de Memòria de la Generalitat
 
El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, participarà dissabte, 20 de juny (18 h), en la inauguració de l’itinerari museïtzat del camp d’aviació de Rosanes. La senyalització i museïtzació de l’antic terreny de l’aeròdrom les l’han impulsades els Ajuntaments de la Garriga, l’Ametlla del Vallès i les Franqueses del Vallès (que conserven part del terreny dins els seus municipis), i ha comptat amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat. El nou itinerari queda incorporat a la Xarxa d’Espais de Memòria de la Generalitat. En l’acte també participaran l’alcalde de l’Ametlla del Vallès, Jordi Pousa; l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Esteve Ribalta, i l’alcaldessa de la Garriga, Neus Bulbena.
 
L’acte començarà a les 18 hores amb un itinerari guiat des de la masia de Can Sorgues (a Llerona, les Franqueses del Vallès), a càrrec de dos historiadors i amb l’acompanyament del grup de reconstrucció històrica “Exèrcit de l’Ebre”. En acabar la visita guiada, a les 20 hores, les autoritats faran els parlaments a la Masia de Rosanes (situada al costat del camp de golf).
 
El camp d'Aviació de Rosanes es va construir durant la II República per a ús civil i va servir com a model per a la xarxa d'aeròdroms civils de la Generalitat. Durant la guerra civil el camp d’aviació va ser ampliat i se’n va fer un ús militar. La museïtzació que s’inaugura dissabte busca, a través de mitjans interactius, la participació del visitant en el procés de descoberta i aprenentatge. El camp compta amb diversos elements de senyalització, com ara dues estacions d’interpretació. La ruta està pensada perquè el visitant la pugui fer tant a peu com en bicicleta i, a partir de setembre, també està prevista la posada en marxa d’activitats didàctiques per l’alumnat de primària i secundària.
 
El projecte també inclou la creació de la web www.aviacioiguerra.cat, una pàgina dedicada al Camp d’Aviació de Rosanes i als espais de memòria de l’Alt Congost. El web informa dels projectes de recuperació del patrimoni memorial que han realitzat els tres ajuntaments, com ara informació del refugi antiaeri de l’estació de la Garriga, rutes per l’Ametlla i la Garriga, un recull bibliogràfic, etc.
 
Com arribar al camp d’aviació:
-Des de la carretera C-17 s’hi pot accedir per la sortida del centre comercial Sant Jordi, a l’Ametlla del Vallès (C/. Llerona). O bé per la sortida del polígon industrial Congost de la Garriga (C/. Ramon Ciurans direcció camp de golf).

18:00|.Can Sorgues (c. Llerona, s/n. Autovia de l'Ametlla. C-17. Abans d'arribar a la Garriga) |Franqueses del Vallès (El Vallès Oriental)

El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, participarà en la inauguració de l'itinerari museïtzat del camp d’aviació de Rosanes.