El conseller Saura inaugura l'exposició dels 25 anys dels Mossos d'Esquadra

query_builder   2 octubre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller Saura inaugura l'exposició dels 25 anys dels Mossos d'Esquadra

Demà divendres, a les 11:00 hores a la Plaça Universitat de Barcelona
  • Es tracta d’una exposició itinerant que comença a Barcelona i recorrerà les principals ciutats catalanes
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurarà demà divendres, 3 d’octubre, a les 11:00 hores, l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra.
 
L’exposició, que començarà a Barcelona i serà itinerant per les principals ciutats catalanes de cadascuna de les regions policials fins a l’abril del 2009.
 
La mostra explica els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i, més concretament, a l‘última fase, que es durà a terme el proper 1 de novembre i exposa també els reptes de futur del Cos.
 
Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais:
 
  1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
  2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
  3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.
 
L’exposició, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives. Es preveu que la mostra, després de la seva inauguració a Barcelona, visiti Tarragona i les Terres de l’Ebre, i que després continuï el seu recorregut per les principals ciutats de cadascuna de les regions policials.
 
 
Els mitjans gràfics hauran d’estar a les 10:45h per fer una visita guiada amb el comissari de l’exposició, Lluís Martínez, i un cop finalitzada hi haurà parlaments del conseller Saura i del subdirector operatiu dels Mossos d’Esquadra, comissari Josep Milán.
 
 
 
 
Per a més informació podeu contactar amb el Gabinet de Comunicació del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació: 93 551  21 48 / 93 551 22 69.
 

10:45|.Plaça Universitat|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurarà l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra. A l'acte també hi assistirà la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel.