Acció Social i Ciutadania organitza a Girona una jornada sobre els nadons amb problemes de desenvolupament

query_builder   13 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social i Ciutadania organitza a Girona una jornada sobre els nadons amb problemes de desenvolupament

El director territorial del Departament, Josep Viñas, inaugurarà la jornada
El director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Girona, Josep Viñas, inaugurarà divendres 14 de novembre, la jornada “Neonats de risc: prevenció, detecció, derivació i seguiment”. La jornada, que forma part del Pla Director de Formació 2008-2010 del Departament d’Acció Social i Ciutadania, està adreçada a professionals de serveis sanitaris, de la xarxa d’atenció precoç i dels serveis educatius.
 
Aquesta jornada oferirà als assistents un acostament pràctic sobre l’abordatge i intervenció en infants neonats amb risc de trastorns de desenvolupament i/o discapacitat. Entre d’altres temes, es parlarà sobre els símptomes i elements que cal tenir en compte per detectar problemes de desenvolupament en els nadons, així com quins són els principals factors de prevenció.
 
La jornada se celebrarà de 9 a 14 hores a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona. 
 
Protocol de detecció
La jornada ha estat una iniciativa del grup de treball interdisciplinar sobre neonats amb risc de trastorn en el desenvolupament i/o discapacitat, integrat per professionals del Departament d’Acció Social i Ciutadania, el Departament d’Educació i el Departament de Salut. Aquest grup de treball ha desenvolupat un protocol de detecció i atenció dels infants amb risc de trastorns en el desenvolupament i/o amb discapacitat. L’objectiu d’aquest protocol és:
 
  • Detectar i atendre la població infantil que presenti trastorns del desenvolupament o amb risc de patir-los, des del naixement fins als 6 anys.
  • Establir una coordinació adequada de les actuacions que es realitzen en aquesta franja d’edat.
  • Participar en els projectes de coordinació interdepartamental.
  • Promoure equips experts en desenvolupament infantil.
  • Garantir la continuïtat assistencial.
  • Informar i sensibilitzar a les famílies en el desenvolupament infantil.
 
 
El grup de treball també ha creat un llibre de seguiment del desenvolupament infantil. Es tracta d’un quadern, on es recullen les diverses intervencions dels professionals implicats en el seguiment del cas i, que els pares i mares hauran de portar a les diverses visites que tinguin tan al centre de salut com al centre de desenvolupament infantil.

09:00|.Sala d'actes de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta. Avinguda de França, s/n|Girona (El Gironès)

El director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Girona, Josep Viñas, inaugura la jornada “Neonats de risc: prevenció, detecció, derivació i seguiment”