#207

La Renda Garantida de Ciutadania, un nou dret social per la igualtat d'oportunitats

query_builder   1 juny 2017 15:40

event_note Nota de premsa

#207

La Renda Garantida de Ciutadania, un nou dret social per la igualtat d'oportunitats

Infografia
Més de 15 mil persones ja han sol·licitat la Renda Garantida de Ciutadania, un nou dret social per combatre les desigualtats.
 
La Renda Garantida de Ciutadania assegura els ingressos mínims de les persones que es trobin en situació de vulnerabilitat, alhora que desenvolupa el seu apoderament i promoció cap al món laboral.
 
Atén situacions de vulnerabilitat i combat les desigualtats. No es tracta només d’una prestació, ni d’una renda bàsica per a tothom, és per a les persones que no arribin al 100% de l´índex de renda de suficiència de Catalunya situat en 664 euros al mes.
 
La Renda Garantida de Ciutadania es va començar a aplicar el 15 de setembre amb un 85% de la prestació (564€). La implementació es durà a terme fins a l’abril de 2020, quan tots els beneficiaris ja en cobraran el 100%. Durant aquest temps, una comissió fa un seguiment per tal d’avaluar l’aplicació i modular els canvis necessaris per a fer-la efectiva.
 
Beneficiaris de la Renda Garantida de Ciutadania
 
Podran obtenir la Renda Garantida de Ciutadania totes aquelles persones majors de 23 anys amb dos anys de residència a Catalunya i que hagin esgotat totes les prestacions i no tinguin un patrimoni superior a la primera residència. Tot i així, existeixen algunes compatibilitats amb ajuts socials, com són les prestacions derivades de la llei de dependència (excepte persones beneficiàries d’una prestació pública o privada de servei residencial permanent), així com les famílies que rebin beques de transport i menjador escolar. Una altra exempció que contempla l’acord és per les famílies monoparentals amb contractes a temps parcial que tinguin una renda inferior a l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Aquestes famílies podran rebre la prestació fins a arribar a aquest topall.
 
Les persones que compleixin els requisits però rebin alguna altra prestació, veuran complementada aquesta ajuda fins arribar al topall de la Renda Garantida de Ciutadania.
 
Totes les persones que vulguin adquirir la Renda Garantida de Ciutadania han de demanar cita prèvia a través de la web rendagarantida.gencat.cat o trucant al telèfon gratuït: 900 400 012.
 

1  

Fitxers adjunts

Infografia en PDF

Infografia en PDF
PDF | 124

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined