- Esther Niubó assegura que el Departament treballarà per “garantir que es pugui mantenir la mateixa quantitat d’hores i de qualitat però sota un paraigua diferent”
- La consellera es reunirà la segona quinzena de gener amb aquests col·lectius i paral·lelament es treballarà amb les direccions de centres i amb la inspecció educativa
El Departament d’Educació i Formació Professional convocarà experts i diferents col·legis científics el proper gener, amb l’objectiu d’estudiar les possibles vies alternatives per tal de poder garantir al 1r curs del batxillerat 2025-2026 el manteniment de les hores de les matèries científiques de modalitat. Així ho ha explicat la consellera Esther Niubó en una entrevista aquest matí a SER Catalunya.
Cal recordar que el Departament va rebre un requeriment del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports que demanava introduir alguns canvis al Decret de currículum de batxillerat català per ajustar-lo a la normativa estatal. Un dels canvis requereix aplegar les matèries modalitat de Física i Química; i de Biologia, i Geologia i Ciències Ambientals. Per tal d’evitar que l’alumnat que cursa el batxillerat científic perdi hores lectives i qualitat en l’ensenyament, el Departament proposa uns itineraris per a reforçar aquestes matèries.
“Volem fer uns itineraris, i hem de veure com els organitzem per tal de reforçar aquestes matèries científiques. És mes un fet d’organització curricular i dels centres que no pas que una pèrdua d’hores” i ha assegurat que treballaran per “garantir que es pugui mantenir la mateixa quantitat d’hores i de qualitat però sota un paraigua diferent”, ha explicat Niubó.
Amb aquest objectiu, la segona quinzena de gener la consellera es reunirà amb aquests col·lectius per tal d’escoltar les diferents opinions i treballar, paral·lelament, amb les direccions de centres i amb la inspecció educativa. “Tots aquests canvis no afectaran l’alumnat ni de primer ni de segon de batxillerat”, ha recordat la titular d’Educació i FP, “seria per l’alumnat de l’itinerari científico-tecnològic que comenci el batxillerat el proper 2025-2026, no els que ara l’estan cursant en algun dels dos cursos”.
Barcelona, 19 de desembre de 2024