nomenaments

Nomenaments del Govern

query_builder   1 març 2011 13:40

event_note Nota de premsa

Nomenaments del Govern

El Govern ha aprovat diversos nomenaments. Són els següents:
 
Departament de la Presidència
 
  • Senén Florensa i Palau, secretari general d’Afers Exteriors
  • Salvador Sedó i Alabart, director general de Relacions Exteriors
  • Carles Llorens i Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament
  • Joan Prat i Coll, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea
 
Departament d’Economia i Coneixement
 
  • Jordi Òliva i Ritort, director general de Política Financera i Assegurances 
Departament d’Interior
 
  • Andreu Joan Martinez i Hernandez, director general d’Administració de Seguretat
 
Departament d’Empresa i Ocupació
 
  • Alfons Conesa i Badiella, director de l’Agència Catalana de Consum
  • Maite Masià i Ayala, directora de l’Institut Català de l’Energia
 

 
CURRÍCULUMS
 
DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
 
Senén Florensa i Palau, secretari general d’Afers Exteriors
 
Nascut a Valls l’any 1950.
 
Diplomàtic i ambaixador, és llicenciat en Ciències Econòmiques (1971) i en Dret (1972) per la Universitat de Barcelona. Va cursar els seus estudis de Doctorat en Economia a la Universitat Paris I Panthéon – Sorbonne (1973-1974); com a Becari Fullbright a la New York University, Ph. D. Program (1974-1976), i a la Universitat Complutense de Madrid, on va llegir la seva tesi doctoral el 1979. Diploma d'Estudis Internacionals per l’Escola Diplomàtica.
 
Director general de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) des del 2006 i membre de la Junta de Govern de l’ens i president de la seva Comissió Delegada des del 2005.
 
En l’àmbit diplomàtic, ha estat ambaixador d'Espanya a Tunis (2000-2004); cònsol general d'Espanya a Berlín (1992-1996) i primer secretari de l'Ambaixada d'Espanya davant la UNESCO (1986).
 
També ha estat director general de l'Institut de Cooperació amb el Món Àrab, Mediterrani i Països en Desenvolupament (ICMAMPD) del Ministeri d'Afers Exteriors (1996-2000); secretari per Espanya del Comitè Averroes entre Espanya i Marroc (1996-2000) i membre del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona COOB'92 (1986-1992).
 
A la Generalitat va ocupar el càrrec de secretari general dels departaments de Comerç, Consum i Turisme (1986-1989) i de Política Territorial i Obres Públiques (1989-1992).
 
Prèviament va ser director del Gabinet Tècnic de l'Institut de Cooperació Iberoamericana (1982-1984 i vocal assessor en el Gabinet del President del Govern espanyol (1979-1982).
 
En l’àmbit acadèmic, ha estat director d'Estudis a l'Escola Diplomàtica i professor d'Economia Internacional i Desenvolupament a la Universitat Complutense de Madrid. És membre del Patronat i del Consell Rector de la Universitat Antonio de Nebrija de Madrid.
 
 
Salvador Sedó i Alabart, director general de Relacions Exteriors
 
Nascut a Reus l’any 1969.
 
Enginyer tècnic industrial especialitzat en Mecànica. Postgrau en lideratge i gestió pública a IESE.
 
És president de NISIROS SL, consultoria empresarial i d’enginyeria.
 
Membre del Comitè de Govern d’UDC des de l’any 2000, i secretari de Relacions Internacionals de la formació des de 1997. Membre de la Comissió Internacional d’UDC, del Buró Polític de la Internacional Democratacristiana - IDC i del Buró Polític del Partit Popular Europeu-PPE.
 
Membre d’entitats socials i culturals, ha participat en nombrosos seminaris i ha impartit conferències de política internacional, globalització, integració europea o sobre la Mediterrània, entre d’altres.
 
 
Carles Llorens i Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament
 
Nascut a Còrdova l’any 1963.
 
Llicenciat en Filologia Catalana.
 
Secretari de relacions internacionals de CDC des del 2004, és el representant convergent en el partit dels liberals, demòcrates i reformistes europeus (eldr party). Dins d'aquest partit forma part de l’steering committe.
 
Anteriorment, del febrer de 2000 fins al gener de 2004, va ser delegat del Govern a Girona, i el 1996 fins al 1999, director de l’Institut de Formació de CDC.
 
Ha treballat com a periodista i col·labora habitualment a la premsa nacional publicant articles d’opinió. És autor i coautor de llibres de reflexió política com Reconstrucció nacional, i d’història com Sunyol, l’altre president afusellat; Història del consorci de la Zona Franca de Barcelona; Breu història del F.C. Barcelona”, La Guerra de Cuba; Dissidents. les veus que Castro no ha pogut silenciar. També és editor del llibre, junt amb Artur Mas, “Una política internacional per a Catalunya (2010-2020). les propostes de Convergència en política exterior.”
 
 
Joan Prat i Coll, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea
 
Nascut a Barcelona l’any 1942.
 
Estudis Universitaris de Dret i Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona (1960-1965). Cursos de Doctorat de Dret a la Universitat de Madrid (1966-1967). Cursos de Dret Comparat a la Facultat Internacional de Dret Comparat d'Estrasburg, amb el títol dels tres cicles complets, així com el de Dret de les Comunitats Europees de la Facultat (1965). L’any 1968 ingressa a l'Escola Diplomàtica.
 
Ha desenvolupat la seva extensa carrera professional majoritàriament en l’àmbit diplomàtic i de les relacions exteriors.
 
Des de 2008 i fins a l’actualitat ha estat representant permanent d'Espanya davant l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ), i ambaixador d'Espanya davant el Regne dels Països Baixos des de l’1 de setembre de 2007. Prèviament, des del 2000 i fins al 2004 va ser ambaixador i representant permanent en el Consell de l'Atlàntic Nord i Ambaixador en missió especial per a Afers de la Mediterrània del 2004 al 2007.
 
També ha estat director general de Relacions Exteriors en la Direcció General IB (Mediterrani Meridional, Pròxim i Mitjà Orient, Amèrica Llatina, Àsia Meridional i sud-est Asiàtic, i Cooperació Nord-Sud) de la Comissió Europea (1995-1996); director general encarregat de les Relacions Nord-Sud, de la política mediterrània i les Relacions amb Amèrica Llatina i Àsia a la Direcció General de Relacions Exteriors de la Comissió Europea (1990-1995).
 
Entre d’altres, també ha estat; cap de gabinet del comissari Abel Matutes a la Comissió de les Comunitats Europees (1986-1990); director general de Relacions Pesqueres Internacionals al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (1981-1983); cap de l'Oficina Comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Rabat (1983-1985); conseller i encarregat de negocis a.i. de l'Ambaixada d'Espanya a la República de Corea, (1975-1978); sotscap de la delegació comercial d'Espanya a la Unió Soviètica (1973-1975); i primer secretari de l'Ambaixada d'Espanya a Quito (Equador), des de 1970 fins a 1972;
 
Ha publicat nombroses obres i articles sobre les relacions internacionals i la cooperació, i ha estat guardonat amb nombroses distincions, com la de Cavaller de l'Orde del Mèrit Civil i la Medalla d'Or de la Cambra de Comerç de Barcelona.
 
 
DEPARTAMENT D’ECONOMIA I CONEIXEMENT
 
Jordi Òliva i Ritort, director general de Política Financera i Assegurances
 
Nascut a Barcelona l’any 1961.
 
És enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (1980-1985). M.B.A. “with honors” per la Carnegie Mellon University (1987-1989) (Beca de La Caixa), i Advanced Management Program per l’INSEAD (2000).
 
Ha desenvolupat diverses tasques al Deutsche Bank des de 1994 fins a 2010. Va treballar com a gerent a The Mac Group/Gemini Consulting (1989-1994). Va treballar com a Consultor de sistemes d’informació a Andersen Consulting (1985-1987).
 
Des de l’agost de 2010 és soci director responsable del sector financer i assegurador d’Alfa Consulting.
 
 
DEPARTAMENT D’INTERIOR
 
Andreu Joan Martinez i Hernandez, director general d’Administració de Seguretat
 
Nascut a Barcelona l’any 1964.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Economia i Gestió de la Hisenda Pública Autonòmica i Local per la Universitat de Barcelona. Mestratge en Funció Directiva amb menció especial amb l’estudi “El directiu públic i la responsabilitat social de l’administració pública” a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Cursos de doctorat per la Universitat de Barcelona i per la Universitat de les Palmas de Gran Canària (2009). Actualment treballa en la preparació de la tesi “Ocupació pública i responsabilitat social”.
 
Ha estat cap del Servei de Gestió Administrativa de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, des de 2002 fins a l’actualitat. Fins avui també era formador Intern de funció jurídica de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya; formador titular de l’Aula Virtual de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; i professor de Dret Administratiu en formació semipresencial a la Universitat Pompeu Fabra des de setembre del 2007. També va ser professor de Formació Continuada per a persones amb capacitat intel·lectual límit (borderlines)contractats a l'Administració de la Generalitat de Catalunya (2000-2003). Formador de Dret Constitucional i de Dret Administratiu per opositors en preparació accedir al cos superior de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (1990-1991).
 
Funcionari de carrera del cos superior al Servei Territorial de Carreteres de Barcelona, de la Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la a Generalitat de Catalunya (1991-1992). Va ser responsable de Gestió del Servei de Restauració de Béns Mobles, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (1999- 2000). Cap de Secció de Personal de la Secretaria General del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (1998); cap de la Secció de Gestió Administrativa del Servei Territorial de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya (1992-1998). Va ser cap del Servei Territorial de Trànsit a Tarragona del Departament d’Interior, Relacions institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya (2000-2002).
 
Va ser advocat en exercici especialitzat en Tercer sector des del 1992 fins el 2000; advocat en el Departament jurídic de l'empresa Societat de Gestió Cadastral i Tributària, S.A. (1990); va ser advocat en el Bufet d'advocats Hernández Linares de Barcelona, especialitzat en dret civil, mercantil i administratiu (1988-1993); i advocat en el Despatx d'assessorament integral Asesoría Técnico-Fiscal, S.A, com especialista en dret civil, mercantil i administratiu (1991).
 
 
DEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
 
Alfons Conesa i Badiella, director de l’Agència Catalana del Consum
 
Nascut a Terrassa l’any 1942.
 
Enginyer químic en l’especialitat de tèxtil per l’Escola Industrial de Terrassa, també és diplomat en Direcció i Organització Industrial per EADA i ha cursat un programa d’Alta Direcció d’Empresa a IESE Business School.
 
La seva trajectòria professional es va iniciar a la companyia Tints i Acabats Guardiola, on va exercir com a director general, tècnic i de producció entre 1964 i 1980. El 1970 va crear l’empresa Elenpunt SL, que va presidir fins al 1982. Entre el 1982 i el 1987 va ocupar la direcció general de Marketing Promocional de la firma Sallent Germans S.A., del Grup Educa. El 1987 va fundar l’empresa Licensing Consultants, S.A., de la qual va ser president i conseller delegat fins al 2009, tasca que va compaginar amb la presidència de Licensing Consultants Portugal Marketing LTDA, firma que va fundar l’any 1992.
 
 
Maite Masià i Ayala, directora de l’Institut Català d’Energia
 
Nascuda a Amposta l’any 1969.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 2009 exercia com a cap d’Àrea d’Universitats i Empreses Públiques, Fundacions i Consorcis de l’Oficina Antifrau de Catalunya.
 
La seva trajectòria professional es va iniciar el 1994 al Departament de Benestar Social, on va treballar com a especialista en temes patrimonials i com a coordinadora de l’INCAVOL. L’any 2000 és nomenada secretària general de l’Asociación de Empresas para el Desimpacto Ambiental de los Purines (ADAP), entitat que agrupa la totalitat de les empreses de valorització energètica de purins en plantes de cogeneració. També ha exercit com a col·laboradora del despatx d’advocats del Dr. Joan Prat en matèria d’assessoria jurídica en l’àmbit de l’energia elèctrica.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined