benestar

El Govern aprova plans pilot als barris de Salt, Badalona i Terrassa per reforçar la cohesió social

query_builder   1 març 2011 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova plans pilot als barris de Salt, Badalona i Terrassa per reforçar la cohesió social

  • Es tracta d’una iniciativa pactada amb el Ministeri de Treball i Immigració i els ajuntaments
  • La inversió per a aquest 2011 ascendeix a 1,5 milions d’euros, finançats pel Fons europeu per a la integració
El Govern ha aprovat el desplegament de plans pilot als barris de Salt, Badalona i Terrassa que concentren un percentatge més alt d’immigració estrangera per tal de reforçar la cohesió social. Entre les tres ciutats, al llarg d’aquest 2011, s’invertirà més d’1,5 milions d’euros finançats a través del Fons europeu per a la integració. Es tracta d’una iniciativa pactada amb el Ministeri de Treball i Immigració i amb els propis ajuntaments que permetrà engegar noves actuacions i reforçar-ne d’altres que ja s’estaven duent a terme.
 
L’objectiu del Govern és incidir en aquelles zones del país que requereixen una dedicació especial per la composició demogràfica d’alguns dels seus barris, que s’han transformat molt en els últims anys. L’arribada intensa de persones nouvingudes fins a l’entrada de la crisi econòmica, juntament amb la manca de treball actual, els dèficits formatius d’una part important d’aquesta nova ciutadania i la dèbil interrelació amb la societat autòctona han generat situacions de precarietat socioeconòmica i de risc d’exclusió social.
 
Entre altres, es visitaran les comunitats de veïns per detectar necessitats i problemàtiques, es promouran bones pràctiques de convivència, es reforçaran els serveis de primera acollida, de coneixement de l’entorn i d’aprenentatge de la llengua catalana, entre d’altres accions. També s’impulsaran projectes adreçats als joves perquè puguin accedir al reforç extraescolar i a una oferta d’oci i lleure saludable, que els vinculi al teixit cultural i associatiu de la ciutat. En paral·lel, s’oferiran cursos d’alfabetització per a adults i tallers per apropar les famílies als centres escolars.
A Badalona la inversió és de 584.000 euros i es concentrarà als barris de Llefià, la Salut, Artigas, Sant Crist, Sant Roc, Can Claris i Sistrelles. A Salt s’invertiran 374.000 euros i les actuacions se centraran a la zona centre. A Terrassa el pressupost és de 547.000 euros i s’actuarà als barris de Ca n’Anglada i Montserrat, la zona de Terrassa Sud i l’àrea nord de la Riera de les Arenes. Els plans pilot finançats per la Unió Europea també arribaran enguany a l’Hospitalet de Llobregat i el Vendrell.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined