ELECCIONS

El Govern aprova els decrets que activen el procés per a les eleccions al Conselh Generau d'Aran

query_builder   29 març 2011 14:06

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els decrets que activen el procés per a les eleccions al Conselh Generau d'Aran

  • S’han aprovat el Decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions i el Decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral
 
El Govern ha aprovat els decrets que activen el procés electoral per a la realització de les eleccions al Conselh Generau d’Aran 2011, que tindran lloc el proper 22 de maig. En concret, ha aprovat el Decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions i el Decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral.
 
D’una banda, el Decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, conjuntament amb el que estableix la Llei orgànica del règim electoral general, regula l’administració electoral, el cens electoral, els representants de les formacions polítiques, les candidatures, les campanyes, el material electoral, el vot per correspondència, els apoderats i els interventors, l’escrutini, els permisos laborals, i els recursos o les gratificacions econòmiques a les persones que es mobilitzen.
 
D’altra banda, el Decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral estableix les subvencions a les despeses ocasionades als partits, federacions, coalicions o agrupacions d’electors amb motiu de les eleccions.
 
Aquestes subvencions es fixen d’acord amb 291 euros per cada conseller electe, amb 0,58 euros per vot aconseguit per a cada candidatura de la qual almenys un membre hagi estat proclamat conseller, amb 0,23 euros per cada elector d’una circumscripció electoral, per les despeses de tramesa i propaganda i publicitat, sempre que la candidatura obtingui un escó en aquesta circumscripció i hagi presentat llistes en totes les circumscripcions de la Val d’Aran.
 
Aquest Decret també aprova que el Departament de Governació i Relacions Institucionals pot concedir bestretes als partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions de les subvencions que els corresponguin. Finalment, també estableix que la Sindicatura de Comptes és la responsable de fiscalitzar la comptabilitat electoral dels processos electorals l’àmbit dels quals se circumscriu a Catalunya i també la comptabilitat i l’activitat econòmica i financera dels partits que participen en aquests processos d’acord amb la normativa reguladora del finançament dels partits polítics.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined