Govern

El Govern redueix gairebé un 14% les seves estructures departamentals

query_builder   29 març 2011 14:10

event_note Nota de premsa

El Govern redueix gairebé un 14% les seves estructures departamentals

 
 
  • Aprova un pla per disminuir d'òrgans actius, àrees funcionals i unitats laborals
  • El Pla aprovat avui s’emmarca en l’objectiu del Govern de reducció de la seva estructura i respon al compromís amb l’austeritat, aprimament i agilitat en l’Administració
El Govern ha aprovat el Pla de reducció de les estructures departamentals, que preveu una disminució de gairebé el 14% dels seus òrgans departamentals. El Pla comporta la reducció de 270 estructures, que passen de 1.961 a 1.691, i afecta a òrgans actius (subdireccions generals, serveis, seccions i negociats), àrees funcionals, i unitats laborals. El Pla respon al compromís del Govern basat en l’austeritat, aprimament i agilitat de l’Administració, per tal d’afavorir així la seva eficiència.
 
El recompte d’estructures departamentals és el següent:
 
Presidència
86
Governació i Relacions Institucionals
67
Economia i Coneixement
86
Ensenyament
266
Salut
71
Interior
65
Territori i Sostenibilitat
224
Cultura
95
Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
148
Empresa i Ocupació
113
Benestar Social i Família
311
Justícia
159
Total
1.691
 
Properament es publicaran les estructures dels departaments al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
 
El Pla fa un pas més en la simplificació l’estructura del Govern
 
El Pla aprovat avui forma part del compromís del Govern de reducció de la seva estructura, que comprèn diverses fases. La primera es va materialitzar durant la configuració de l’Executiu i ha comportat la reducció, respecte el Govern anterior, del 23% de departaments i unitats directives departamentals, que han passat de 177 a 137, 40 menys en total. Concretament, s’han reduït 3 departaments, 13 secretaries generals o sectorials, 2 comissionats, i 22 direccions generals. Aquesta reducció ha comportat la supressió dels següents alts càrrecs de designació política: 3 consellers, 13 secretaris generals i sectorials, 1 comissionat, 1 viceconseller i 22 directors generals.
 
La segona fase de reducció de l’estructura del Govern ha significat la disminució del 40% del nombre de càrrecs eventuals, d’assistència i assessorament i de designació política. De 218 càrrecs eventuals del govern anterior s’ha passat a 130; és a dir, s’ha realitzat una reducció de 88 càrrecs eventuals. L’estalvi que ha generat aquesta disminució de càrrecs es donarà a conèixer un cop s’hagi valorat la totalitat de les funcions dels llocs de treball eventuals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined