• El president ha presidit la IX edició dels Premis Nacionals de Gastronomia
El president entrega el premi especial de l'Acadèmia de Gastronomia al xef Francesc Fortí
El president entrega el premi especial de l'Acadèmia de Gastronomia al xef Francesc Fortí
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta nit que “a Catalunya, quan ens posem en marxa som capaços d’arribar a dalt de tot” i ha posat el món de la cuina com a exemple: “El món de la nostra gastronomia i dels nostres cuiners demostra com a mínim una cosa: que aquest país nostre és capaç d’arribar al zenit del món, a dalt de tot”, ha assegurat.
 
El president ha subratllat que fa 15 o 20 anys “era inimaginable pensar que podíem passar per davant de la cuina francesa” i que avui, “el fet que un país petit com el nostre hagi estat capaç d’excel·lir així i ser reconegut a tot el món ha de ser una gran mostra de confiança i esperança en les nostres possibilitats”.
 
“Són temps complicats i moguts, però subratllo que les ambicions del país en qualsevol terreny no són poques perquè quan ens posem en marxa som capaços d’arribar a dalt de tot, en gastronomia i altres referents”, ha destacat.
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquestes declaracions en la IX edició dels Premis Nacionals de Gastronomia que atorga anualment l’Acadèmia Catalana de Gastronomia. El president ha entregat el premi especial de l’Acadèmia al xef Francesc Fortí d'El Racó d'en Binu, d'Argentona, que, juntament amb els altres premiats, ha estat guardonat per la seva aportació al món de la cuina durant el 2010. L’acte s’ha celebrat en l’antiga fàbrica DAMM i ha comptat també amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí.
 
 

1  

Imatges

El president lliura el premi especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia al xef Francesc Fortí

El president lliura el premi especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia al xef Francesc Fortí 246