pesca

El Govern obre dues línies de préstecs per als pescadors i els armadors parats temporalment

query_builder   19 abril 2011 13:48

event_note Nota de premsa

El Govern obre dues línies de préstecs per als pescadors i els armadors parats temporalment


 
  • L’import total de préstecs és de 2 milions d’euros
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA) a obrir dues línies de préstecs per millorar les condicions de la flota d’arrossegament de determinades zones del litoral de Barcelona, Tarragona i les Terres de l’Ebre, i de marisqueig de petxina lluent dels ports d’Arenys de Mar i Blanes. Aquestes línies de crèdit beneficien tant els treballadors com els armadors de la flota d’arrossegament.
 
D’aquesta forma, els armadors que acreditin que la inactivitat de l’embarcació durant el període de parada ha estat motivada pel Pla de paralització de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims podran accedir a crèdits per valor d’1,2 euros per avançar l’ajut per a la paralització temporal corresponent a l’any 2011.
 
Els beneficiaris d’aquests préstecs seran els armadors de les flotes d’arrossegament dels ports de Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Calafell, Torredembarra, Tarragona, Cambrils, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar i de marisqueig de petxina lluent dels ports d’Arenys de Mar i Blanes.
 
Els préstecs seran concedits per l’Institut Català del Crèdit Agrari a un tipus d’interès fix igual al 4,25% anual, i amb un termini màxim d’un any amb amortització de capital i venciment d’interessos al final del termini. En aquests préstecs no s’aplicarà comissió d’estudi i la comissió d’obertura serà del 0,5% de l’import formalitzat. A més, el Govern concedirà un ajut de 67.325 euros a aquesta línia de finançament per bonificar les despeses notarials de formalització, de la comissió d’obertura i dels interessos durant el termini d’aquests préstecs.
 
L’altra línia de préstecs que s’obre servirà per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per l’aturada temporal per un import de 668.000 euros. En aquest cas, el Govern també concedirà un ajut de 15.200 euros per aquesta línia de préstecs.
 
Els beneficiaris directes d’aquests préstecs seran les confraries de pescadors de Catalunya amb flota d’arrossegament de determinades zones del litoral de Barcelona i Tarragona i de marisqueig de petxina lluent dels ports d’Arenys de Mar i Blanes, i seran aquestes les que faran arribar els ajuts als mariners. Els préstecs seran concedits per l’Institut Català del Crèdit Agrari a un tipus d’interès fix igual al 4,25% i a 5 mesos de termini, no se’ls aplicarà comissió d’estudi i la comissió d’obertura serà del 0,25% de l’import formalitzat.
 
La caiguda de la producció de la petxina lluent al banc natural del Maresme va obligar al Departament d’Agricultura a publicar una Ordre, el febrer de 2008, on s’establien mesures excepcionals i urgents per a la protecció i recuperació del banc natural de petxina lluent localitzat a la zona compresa des del Masnou fins a Blanes.
En aquesta Ordre es preveuen una sèrie de mesures per promoure la recuperació del banc natural, entre elles l’establiment durant quatre anys d’un període de veda de 2 mesos l’any. Des de la Conselleria es va prendre la decisió de subvencionar aquestes aturades biològiques. Enguany, és el segon any que s’estableix el període de veda.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined