Suport ramaders

El Govern aprova un pla de suport tècnic per ajudar els ramaders a adequar les seves instal·lacions a la normativa de benestar animal

query_builder   26 abril 2011 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un pla de suport tècnic per ajudar els ramaders a adequar les seves instal·lacions a la normativa de benestar animal


 
  • Només el 20% de les explotacions han adaptat ja les seves instal·lacions a la normativa que entra en vigor l’1 de gener de 2012
 
El Govern ha aprovat un pla de suport tècnic per ajudar els ramaders a adequar les seves instal·lacions a la normativa europea de benestar animal. Mitjançant aquest pla el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural oferirà assessorament tècnic individualitzat als titulars de les explotacions ramaderes que ja disposen dels corresponents  plans de viabilitat  per adaptar les seves instal·lacions als requeriments de la normativa de benestar animal, que entra en vigor el proper 1 de gener de 2012 per al sector avícola, i un any després per al sector de les explotacions de porcí.
 
Aquest suport es realitzarà a través de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i de la xarxa d’Oficines comarcals i serveis territorials per tal de fer el seguiment de l’aplicació dels plans de viabilitat de cada explotació ramadera.
 
El Govern recorda la necessitat urgent al sector d’adequar les explotacions als requeriments de la normativa i és en aquest sentit que s’ha adreçat a la Federació Avícola Catalana per reforçar els instruments de comunicació i difusió per tal de recordar al sector la necessitat i importància d’adaptar-se a la nova normativa de sanitat animal.
 
Aquesta mesura s’afegeix a altres mesures de suport previstes com la línia de crèdits a través de l’Institut Català de Crèdit Agrari.
 
En concret, aquesta línia serà de 10.000.000 euros i anirà destinada a titulars d’explotacions ramaderes ubicades a Catalunya. L’import de cada préstec en les explotacions avícoles serà com a màxim de 750.000 euros i serà a interès 0. La línia estarà oberta especialment per aquestes explotacions però també hi podran accedir les explotacions de porcí.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined