El Govern aprova noves mesures de suport a les empreses per un import global de 166 milions d'euros

El Govern aprova noves mesures de suport a les empreses per un import global de 166 milions d'euros

query_builder   24 maig 2011 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern aprova noves mesures de suport a les empreses per un import global de 166 milions d'euros

  • Es canalitzaran a través del Departament d’Empresa i Ocupació i van destinades al foment de la internacionalització, la innovació i l’emprenedoria a través de diverses línies d’incentius, ajuts i préstecs
  • Tenen com a objectiu contribuir a la recuperació econòmica, ajudar a la creació d'ocupació i millorar la competitivitat de determinats sectors com el de la motocicleta
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui noves mesures de suport a les empreses amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica i afavorir així la creació d’ocupació. A petició del Departament d’Empresa i Ocupació, el Consell Executiu ha aprovat diverses línies d’incentius, ajuts i préstecs per valor de 166 milions d’euros, destinats a fomentar la innovació, l’exportació, la internacionalització i l’emprenedoria, així com també a consolidar i millorar la competitivitat de determinats sectors productius, entre els quals destaca el de la motocicleta.
 
Aquestes línies es canalitzaran a través del Departament d’Empresa i Ocupació, i més concretament a través de la Direcció General d’Indústria i ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, i s’articularan en diferents programes en forma d’ajuts directes o bé en concepte de línies de finançament.
 
Aquests programes estan enfocats a fomentar la innovació tecnològica i transversal, la internacionalització tant des de la vessant exportadora com de la presència física a l’exterior, així com també la captació d’inversió estrangera directa i el foment de l'emprenedoria, en aquest cas, de base tecnològica. A aquest paquet de mesures s’afegeix una línia específica per a la consolidació i millora de la competitivitat de determinats sectors productius, entre els quals destaca el de l’automoció, i en concret el de la motocicleta.
 
 
Mesures de suport a la innovació
 
Pel que fa a la innovació, el Govern ha aprovat destinar un total de 41 milions d’euros per a iniciatives adreçades, entre d'altres, a impulsar el creixement i el canvi del model de negoci empresarial mitjançant el disseny i la implementació de millores operatives. Aquesta partida també preveu ajuts per estimular l’emprenedoria a la universitat i la comercialització de tecnologia universitària, així com incentius al desenvolupament innovador de nous productes per part de les pimes i projectes d’innovació tecnològica.
 
 
Mesures de suport a la internacionalització
 
Pel que fa a la internacionalització, l'Executiu incentivarà amb 43 milions d’euros inversions comercials o productives a l’exterior, projectes de “primera” exportació, així com també programes de cooperació empresarial per a la internacionalització, entre d’altres.
 
 
Mesures de suport sectorial
 
Quant a la consolidació i millora de determinats sectors productius, el Govern ha aprovat una línia de 56 milions d’euros per tal de fomentar-ne la competitivitat. Es tracta bàsicament de línies de finançament preferent per a actuacions de desenvolupament estructural i suport a projectes que permetin desenvolupar noves oportunitats de negoci. En aquest àmbit, cal destacar la línia específica que ha implementat l'Executiu de finançament de 12 milions d’euros per al sector de la motocicleta. Una línia que forma part i que de fet serà un dels eixos financers del Pla Estratègic per al Sector de la Motocicleta a Catalunya en el qual està treballant el Departament d’Empresa i Ocupació, conjuntament amb el sector.
 
 
Mesures de suport a l’emprenedoria i a la cooperació empresarial
 
Tot aquest conjunt de mesures de suport a l’empresa també preveuen una línia de finançament de 5,7 milions d’euros adreçada al foment de l’emprenedoria de base tecnològica.
 
Les inversions empresarials d’alt impacte, amb 2,5 milions euros, i el desenvolupament de nuclis d’alta tecnologia, dirigida a projectes tractors de consorcis industrials d’R+D, amb 12,4 milions d’euros, són altres línies de suport que ha aprovat avui el Govern.
 
En total el Consell Executiu ha donat llum verd a un paquet global de 165.859.636 euros destinats a donar suport a l’empresa. D'aquests un 27,1% són ajuts directes i el 72,9% línies de finançament.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined