COMUNICACIÓ DEL GOVERN

Altres acords de Govern

query_builder   7 juny 2011 13:40

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

Llum verd a la modificació dels Estatuts de la Universitat de Girona
 
El Govern ha aprovat avui la modificació dels Estatuts de la Universitat de Girona per adaptar-los al nou marc jurídic vigent amb la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC) i la Llei Orgànica d’Universitats (LOU).
 
En l’àmbit del personal acadèmic els nous estatuts estableixen la integració dels professors catedràtics i doctors d’escoles universitàries al cos de professors titulars d’universitat, mentre que desapareix la categoria de professor col·laborador. Pel que fa a la recerca, s’amplia el redactat dels Instituts Universitaris de Recerca i inclou la descripció dels diferents tipus de centres, per promoure la vinculació entre la recerca universitària i l’entorn productiu del sistema de ciència i tecnologia.
 
Una de les novetats és que els estatuts preveuen la creació d’Escola o Escoles de Doctorat, d’acord amb el Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, que es configuren com una estructura dedicada als estudis de doctorat i de màsters universitaris de contingut fonamentalment científic. Així mateix, la UdG fixa una presència equilibrada entre homes i dones i polítiques actives per garantir la igualtat d’oportunitats a les persones membres de la comunitat universitària amb discapacitat.
 
De conformitat amb l’Estatut d’autonomia de Catalunya, és competència exclusiva de la Generalitat l’aprovació dels estatuts de les universitats públiques i de les normes d’organització i funcionament de les universitats privades.
 
 
Alteració parcial dels termes de Castell-Platja d’Aro i de Calonge
 
El Govern ha aprovat l’alteració parcial dels termes municipals de Castell-Platja d’Aro i de Calonge (Baix Empordà) en l’àmbit de les urbanitzacions de Treumal de Baix, Treumal de Dalt, Mont d’Aro, Mas Pallí, Nord-oest de Treumal i Mas Ros. Els dos ajuntaments havien adoptat acords favorables en aquest sentit, tenint en compte les consideracions d’ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu que feien necessari i aconsellable el canvi.
 
D’acord amb els informes del Servei de Relacions amb Entitats Locals i de la Comissió de Delimitació Territorial i amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, el Consell Executiu ha aprovat la segregació de 2,6 hectàrees de Calonge per a la seva agregació a Castell-Platja d’Aro, així com la segregació de 3,1 hectàrees del municipi de Castell-Platja d’Aro perquè quedin agregades al de Calonge. El Departament de Governació i Relacions Institucionals durà a terme la fitació de la nova delimitació en el termini de dos mesos, com estableix l’article 33 del Decret 244/2007, que regula la constitució i la demarcació territorial dels municipi, les entitats municipals descentralitzades i les mancomunitats de Catalunya. La modificació no suposarà cap canvi en la titularitat dels béns patrimonials dels dos ajuntaments.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined